In Suriname ingeladen drugs onderschept in Portugal

De Portugese politie heeft in samenwerking met eenheden van de marine, afgelopen woensdag nabij het eiland Sao Vicente, het Panamese schip Sea Scan aangehouden met aan boord 2.500 kilo cocaïne. Dit melden Portugese me-dia. Bij doorzoeking van het schip onderschepten de Portugese autoriteiten 2.500 kilo cocaïne. Er zijn inmiddels elf verdachten aangehouden, allemaal Europeanen die volgens de Portugese politie een crimineel verleden hebben. Het voormelde schip is in Suriname van de lading cocaïne voorzien. De Portugese narcotica brigade die samenwerkt met Europese narcotica organisaties, hield de Sea Scan al enige tijd in de ga-ten. Het schip werd voor het eerst waargenomen 1400 km zuidwesten van de Azoren. Na het schip voortdurend geobserveerd te hebben, werd het afgelopen woensdag door de Portugese autoriteiten geënterd. Bij deze actie waren 134 militairen van de Portugese marine en politiefunctionarissen betrokken. In Zuid-Europese landen brengt 1 gram cocaïne euro 50 op. In de Noord-Europese landen wordt voor 1 gram al gauw euro 200 neergeteld. De elf verdachten worden op korte termijn voorgeleid aan de rechter in Lebanon. De drugs hebben een waarde van euro 125 miljoen.

More
articles