PLO-bushouders Commewijne roeren zich

Bushouders van Commewijne, aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO),  zijn zich aan het roeren. DE PLO zegt oneerlijke concurrentie te ervaren van de bussen die zijn aangesloten bij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Dit leidt tot grote irritatie, ongeduld en ontevredenheid bij de PLO.

De PLO-bushouders hebben vernomen dat de regering van plan is om nog meer NVB-bussen op de trajecten in te zetten, terwijl deze trajecten al vol zitten en de PLO-bushouders met moeite geld kunnen verdienen. “We worden hier dood beconcurreerd”, zegt Stanley Ishaak, PLO-voorman van Commewijne.

Ondanks herhaaldelijke gesprekken met het bestuur onder leiding van John Mahadewsingh, blijven oplossingen uit. Ishaak begrijpt niet waarom er geen onderzoek wordt gepleegd op de verschillende trajecten voordat er nieuwe bussen worden geplaatst. “Men zet bussen op trajecten waar mensen nauwelijks wonen, maar de hele dag gaan er bussen langs. Waarom komt er geen overzicht van de trajecten waar de bussen het meest nodig zijn? Alleen met een overzicht kan je beter beleid uitvoeren”, meent Ishaak.

Hij wijst erop dat de oneerlijke concurrentie tussen de PLO en de NVB ontstaat doordat de NVB-bussen wel halfvol kunnen vertrekken, terwijl de PLO-bussen dat niet kunnen doen zonder verlies te lijden. “Tegen de tijd dat zo een NVB-bus terug is, is er nog geen PLO-bus gevuld. Dan stappen de mensen over en gaan met de NVB-bus weg, omdat deze op uurbasis vertrekt.” Dit probleem is jaren terug ook aangehaald en omdat er niets aan werd gedaan, verkocht menigeen zijn bus en ging werken voor de NVB. “Maar dat is niet de oplossing. Beide partijen moeten om de tafel om met een oplossing te komen. Wij willen dat de koek eerlijk wordt verdeeld”, aldus Ishaak.

-door Seshma Bissesar-

 

More
articles