January 26, 2019


DJOMPO FUTU IN DE POLITIEK


January 26, 2019

De verkiezingen naderen. Nu al wordt het ‘djompo futu’ spelletje gespeeld door politici. Het staat vast dat dit slechts het begin is van het spelletje. Miquel Abaas, Noreen Cheung en Cedric van Samson, respectievelijk van de ABOP, de NPS en de NDP, hebben ervoor gekozen om lid te worden van de VHP. Voor Cheung ging het niet zo gemakkelijk, omdat zij eerst binnen de NDP kort voor de verkiezingen van 2015, haar eigen fractie vormde. Voor haar moed kreeg zij zelfs een bloemstuk van PL-voorzitter Paul Somohardjo. Het leek erop dat de PL het nieuwe huis van Cheung zou worden, maar zij koos uiteindelijk voor de NPS. Daar heeft zij vier jaar haar krachten gegeven, maar besloot toen ook deze partij de rug toe te keren. Volgens Cheung heeft zij altijd wat gevoeld voor de VHP, maar op adviezen van vrienden ging zij toch naar de NPS. Nu zij dan toch haar politiek huis gevonden heeft, hopen wij echt dat zij zich bij de VHP helemaal op haar plaats voelt. Dit is pas het begin van het springen van de ene naar de andere partij. Naarmate de verkiezingen naderen, zullen meer mensen ertoe overgaan hun partij vaarwel te zeggen om een andere partij te versterken. De NDP zal tijdens haar nog te houden politieke manifestatie, zeker proberen hard terug te slaan door die hard VHP’ers te verwelkomen. Hopelijk kijken de mensen niet naar hun eigen belang, maar naar het algemeen belang. In deze economische tijd hebben wij geen gelukzoekers nodig, maar mensen die ons mooie land weer kunnen laten bloeien.