January 19, 2019


WAARHEEN MET TOERISME?


January 19, 2019

Suriname is al jaren bezig om de toerismesector van de grond te krijgen. Echter is er hiervan weinig terechtgekomen. Toeristen geven niet zomaar veel geld uit om een land te bezoeken. Op basis van reviews en internet tourgidsen, wordt er een keuze gemaakt voor een bestemming. Veel mensen zoeken op het internet naar informatie over een land of eiland alvorens zij een ticket kopen. Maar wie Suriname intoetst, krijgt vooral zaken te lezen die toeristen afschrikken om een bezoek te brengen aan ons land. Toeristen lezen over Suriname: dat de watervallen vervuild zijn door goudwinning, de schildpadden bedreigd door zandafgravingen, de trip naar Blanche Marie een bijna onmogelijke opgave is door de slechte staat waarin de weg verkeert als gevolg van het transport van houtblokken. En als de toerist dan ook nog leest dat een trip naar het binnenland duurder is dan een all-in safari package in Zuid- Afrika…Toch denkt de regering dat het mogelijk is om 1 miljoen passagiers per jaar naar Suriname te halen. Die toeristen moeten dan wel in stijl ontvangen worden, uiteindelijk moeten ze hier hun vakantiegeld uitgeven. Er ligt al een plan klaar voor een ultramoderne luchthaven, compleet met slurf, die US-dollar 205 miljoen zal kosten. Maar zo lang wij er niet aan zullen werken om toeristen aan te trekken naar ons land, heeft het geen zin om zo een enorme investering te plegen. Het geld kan beter in de productiesector worden gestopt om zodoende meer inkomsten te genereren. Onder deze regering heeft ons land op geen enkel vlak enige voortuitgang geboekt. Indien dit is gebeurd, dan is het buiten de invloed van deze regering. Voor nu heeft de regering werk aan de winkel. Stop de vervuiling van ons milieu, bescherm de natuur en dieren en ontwikkel een duidelijk en gericht beleid. Alleen dan zullen toeristen ons land bezoeken en zal het een boost geven aan onze economie.