Rusland spreekt hoop uit voor betere situatie in Suriname

Bij de kerstviering van de Nationale Partij Suriname (NPS) afgelopen maandag in Grun Djari, heeft partijvoorzitter Gregory Rusland, de hoop uitgesproken dat de situatie in het land in de komende periode zal verbeteren. Hij vindt dat het kerstfeest een tijd van vrede, plezier, maar ook een tijd van hoop, moet zijn.
Hij zei dat 2018 voor veel Surinamers een moeilijk jaar is geweest. “De burger wordt steeds met andere problemen geconfronteerd, het alledaagse leven is duurder geworden.” Hij haalde aan hoe moeilijk het is voor bepaalde gezinnen om hun kinderen naar school te sturen en ook de moeilijkheden in de gezondheidssector kaartte hij aan.
“Laat de kerstperiode een tijd zijn om elkaar te helpen, ook al is het een moeilijke tijd. Deze periode geeft hoop aan. Laten we dat voor elkaar zijn. Deze periode geeft aan dat het goed komt met ons land”, benadrukte Rusland. Hij wees de aanwezigen erop dat de hulp niet van buiten zal komen. “No wan sma o kon dweng gi unu.” Hij is zich ervan bewust dat we het zelf moeten doen, want dan alleen zullen we een voorsprong hebben om het beter te doen.
Ook haalde de NPS-voorzitter aan dat er een nieuw jaar voor de deur staat waarbij het volk zelf kan kiezen welke richting het land opgaat. “Die keus heeft u zelf in de hand.” Hij hoopt dat er in de komende periode weer sprake mag zijn van een beter leven in Suriname. De kerstviering van de NPS is een product van de Stichting Uma opo, wroko de fu doe, van de partij en het hoofdbestuur. De drukbezochte avond ging van start met een gebed, waarna de feestelijkheid begon. De avond werd ge-vuld met voordrachten, zang en muziek. Ook de kleintjes lieten van zich horen. Enkelen van hen brachten leuke kerstliedjes ten gehore. De aanwezigen konden genieten van eten en drank en kregen aan het eind een presentje in de vorm van levensmiddelen mee naar huis.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles