Tegenstander Spong trekt zich terug

Pedro Otas die aanvankelijk de tegenstander van Tyrone Spong zou zijn tijdens het boks evenement “The King Returns To His Jungle” op vrijdag 21 december aanstaande, heeft zich voor dit gevecht teruggetrokken. Dit heeft het management van Otas per brief aan de promotor A&T Events in Miami laten weten. In het schrijven heeft zijn management aangegeven dat Otas zich tijdens zijn voorbereidingen naar het treffen met Spong geblesseerd heeft aan zijn elleboog en hierdoor voor acht weken uitgeschakeld is. Deze handeling van boksers is, aldus Vernon Oostwijk van Purple Promotion,  in de bokswereld bekend als ze achteraf terugkomen op hun besluit over de uitdaging.

Nadat de Wereld Boks Council (WBC) hiervan op de hoogte gesteld was, heeft zij direct een andere opponent voor Spong aangewezen. De nieuwe tegenstander van Spong is de 25-jarige zwaargewicht kampioen van Ecuador Ytalo Perea. Deze bokser heeft een goede staat van dienst in zijn carrière als zwaargewicht bokser en heeft van zijn afgelopen 11 gewonnen partijen zeven weten te beslechten middels “knock-out”.

Spong zelf heeft sinds zijn intrede in het professioneel boksen in de zwaargewichtklasse al zijn twaalf partijen gewonnen door middel van knock-out.

De organisatie spreekt tegen dat de kaarten voor het evenement reeds verkocht zijn, maar benadrukt dat dit wel het geval is met de toegangsbewijzen van SRD 200. De kaarten van SRD 300 zijn nog steeds verkrijgbaar.

More
articles