Tjon En Fa zesde op World Cup-IV

Met een zesde kwalificatietijd  van 9.80 seconden op het onderdeel 200m Men Elite sprint is Jaïr Tjon En Fa zondag ook als zesde overall geeindigd op de World Cup-IV, welke is verreden in London van 13-16 december.

De Surinaamse sprinter sluit het kalenderjaar 2018 goed af, hij boekte met de 9.80 seconden zijn Personal Best (PB) bij deze WorldCup.

De nummer 1, de Nederlander Lavreyse Harrie, kwalificeerde zich met een tijd van 9.64 seconden.

In de 1/16 finale kwam Tjon En Fa uit tegen de Canadees, Archambault Joel, van wie hij overtuigend won.

In de 1/8 finale moest onze renner het opnemen tegen de Litouwer, Lendel, Vasilijus. Met de goede voorbereiding en hoge mate van zelfvertrouwen, wist Tjon En Fa hem, weliswaar met een fotofinish, te weerhouden van de 1/8 finale.

Vanaf de ¼ finales werden best-of-three matches verreden. Hier kwam Tjon En Fa uit tegen wereldkampioen Glaetzer Matthew uit Australië. De snelheden die werden gereden in deze rondes lagen tussen de 70km/uur en 72km/uur. Met een verschil van respectievelijk 0.15 seconde in de eerste ronde en 0.14 seconde in de tweede ronde, moest Tjon En Fa in Glaetzer zijn meerdere erkennen.

Tjon En Fa komt op 24 december aanstaande naar Suriname om samen met zijn familie de feestdagen door te brengen. Op 4 januari vliegt hij terug naar zijn trainingsbasis, om zich voor te bereiden op de wereldkampioenschappen, d-e van 27 februari tot 3 maart  in Polen worden verreden.

More
articles