Kunstgrasmat Essed Stadion wordt vervangen

Het kunstgrasveld in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion zal in het komend jaar vervangen worden. Dat zegt de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath. Volgens hem zijn er onlangs metingen gedaan volgens internationale standaarden. Daaruit bleek dat het veld 30 centimeter te breed is. Krisnadath zegt verder dat het vervangen van de mat een prioriteit is, omdat het André Kamperveen Stadion zo goed als zeker gesloopt zal worden.

Wanneer dit het geval is, zal het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion fungeren als nationaal voetbalstadion. Het is, aldus de SVB-voorman, reeds lang bekend dat het André Kamper-veen Stadion afgekeurd is. Dit is dan ook de reden dat de recent geplaatste kunstlichtinstallatie heel makkelijk overgeheveld kan worden naar het Essed Stadion. De nieuwe tribune in dit stadion is ruim twee weken terug opgeleverd.

Krishnadath liet bij die gelegenheid weten dat er nog veel meer moet gebeuren. Zo moet de wedstrijdklok nog in werking gesteld worden, wat tot het afgelopen weekend nog niet het geval was. Volgens de SVB-voorzitter is er sprake van een zwak internetsignaal dat aangepassing vereist. Op basis van alle aanpassingen om de standaard van het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion hogerop te krijgen, kan de SVB dan ook niet anders dan de huurprijs van het stadion ook aan te passen voor clubs die er hun  trainingen en/of wedstrijden willen afwerken.

door Ivan Summerville

 

More
articles