December 1, 2018


Surmac levert wederom ABC-cursisten af


December 1, 2018

Surmac N.V. heeft afgelopen donderdag wederom Accelarated Based Curriculum (ABC) cursisten afgeleverd. Negen cursisten hebben zich vanaf juli ingezet om de basisvaardigheden van zwaar materieel, waaronder de elektrische en hydraulische fundamenten en de basis van dieselmachines, te leren. De technical trainer van Sur-mac, Abby-gail Kartopawiro, haalt aan dat vier van de cursisten reeds werkzaam zijn bij Surmac, de andere vijf zijn extern aangetrokken voor de opleiding. De ABC-opleiding heette voorheen Service Technician Development programma. Kartopawiro legt uit dat de ABC-opleiding normaal vier maanden duurt, maar deze keer is de opleiding enigszins uitgelopen. De cursisten hebben na het afronden van de opleiding een contract van vier maanden gekregen om stage te lopen bij Sur-mac. “Nadat ze de kennis hebben opgedaan, is het belangrijk dat ze kunnen toepassen wat ze hebben geleerd”, meent de technical Trainer van Surmac. Verder haalt ze aan dat het de bedoeling is dat de cursisten zich nu gaan bewijzen binnen de organisatie; ze moeten laten zien wat de vaardigheden zijn die ze hebben ontwikkeld tijdens de opleiding. “Als ze zich bewijzen, dan denk ik dat ze worden aangenomen als technicians. Zo niet, dan hebben ze de keus om elders te solliciteren”, aldus Kartopawiro. Met het afronden van deze opleiding moeten de getrainden volgens Kartopawiro in staat zijn om de machines te repareren. Verder moeten zij ook in staat zijn om de machines te inspecteren. Voorheen werden deze trainingen niet extern aangeboden. Het bedrijf trok studenten van het Natin aan en trainde die een jaar lang. Nu kunnen ook buitenstanders zich inschrijven. Surmac is in oktober 2017 bij de opening van het Education Center, begonnen met het trainen van ex-terne mensen. Surmac heeft onder andere trainingen verzorgd aan medewerkers van Newmont. De mensen die extern worden aangetrokken voor de ABC-opleiding moeten tenminste een Natin- of Amto- diploma hebben met als studierichting werktuigbouwkunde of elektrotechniek.