December 1, 2018


Meer dan 120 bedrijven op Jaarbeurs


December 1, 2018

De 26ste editie van de Jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), is afgelopen woensdag van start gegaan. De KKF-beurs is niet meer weg te denken. De redactie van De West bracht gisteren een bezoek aan de beurs. Eerst een kaartje kopen bij het loket. Hier en daar een beetje gemompel over de entreeprijs, ondanks dat de standhouders moeten betalen voor hun plaats. Van heinde en verre komen mensen speciaal om de beurs te bezoeken. Al op de openingsdag was de beurs enorm druk. Er staan dit jaar meer dan 120 bedrijven op de beurs die allen hun producten tegen scherpe prijzen en door middel van acties aan de bezoekers aanbieden. Grote bedrijven, maar ook kleine ondernemers, bijvoorbeeld een worstverkoper, staan op de beurs. Haast elke stand hanteert aantrekkelijke prijzen. Bij het kopen van een product krijgen klanten een cadeautje of een fikse korting. Het Leger des Heils en de Stichting 1 voor 12 zijn ook van de partij. Met een bel trekt het Leger des Heils de aandacht van de mensen om wat te doneren voor hun kerstpottenactie. 1 voor 12 heeft van het jaar haar eigen bakkerij geopend en biedt warme broden ter verkoop aan ter ondersteuning van hun sociale doelen. De Foodcourt aan de achterzijde van het terrein trekt heel wat bezoekers. Van de Javaanse keuken tot de Italiaanse keuken, de keus is groot en een ieder komt op culinair gebied aan zijn trekken. Haast alle tafels en stoelen zijn bezet en de lange rijen bij de foodstands spreken voor zich. Van het jaar heeft er geen feestelijke opening plaatsgevonden van de beurs, omdat twee bestuursleden van de KKF, ondervoorzitter Moulijn Abas en Kamerlid Robby Boedhoe, zijn komen te overlijden. De ministers Lekhram Soerdjan, Stephen Tsang en Patrick Pengel, hebben een rondleiding gehad van KKF-voorzitter Aniel Padarath op de opening van de beurs.   door Johannes Damodar Patak