December 1, 2018


Santokhi: ‘Volk van Suriname, geef ons voldoende mandaat’


December 1, 2018

“Volk van Suriname, geef ons voldoende mandaat”, zei VHP-voorzitter Chan Santokhi gisteren op een persconferentie in het VHP-centrum op vragen van journalisten of de VHP een mogelijke samenwerking zal aangaan met de NDP na de komende verkiezingen. Santokhi deed een beroep op het volk om de VHP voldoende regeermacht te geven, zodat de partij zelf kan bepalen met wie zij zal samenwerken. “Volk van Suriname, geef ons die 28 zetels, dan heb ik geen enkele samenwerkingspartner nodig”, benadrukte de voorzitter van de oranje partij. Santokhi gaf aan dat acht jaar regering Bouterse het volk niets anders heeft opgeleverd dan ellende. “Iedereen weet dat men in die acht jaren armer is geworden, het onveiliger is geworden en het leven ondraaglijk is geworden.” Volgens Santokhi wil een ieder verandering in het beleid en van de regering. De VHP-voorzitter benadrukte dat de partij op geen enkele wijze bezig is gesprekken te voeren met welke politieke partij dan ook om na of voor de verkiezingen samen te werken. Hij legde uit dat dit geen besluit is dat genomen kan worden door het bestuur van de partij, maar alleen door het congres, waar alle structuren van de partij vertegenwoordigd zijn. Santokhi stelde dat het de komende verkiezingen niet gaat om wie het presidentschap zal invullen, maar om wie het land uit de crisis kan halen. Hiervoor is volgens hem elke Surinamer nodig die het hart op de juiste plaats heeft. De VHP heeft gisteren wederom gezegd dat zij de verkiezingen alleen zal ingaan. Dit besluit is genomen door haar achterban en goedkeuring van het congres.   door Johannes Damodar Patak