December 1, 2018


Marlon Budike: ‘Ik ben ready voor de job


December 1, 2018

Marlon Budike, de nieuwe parlementariër van het district Commwijne, zegt aan de krant dat hij ready is voor deze job. Hij vertelt dat hij al jaren bezig is met het werk, omdat hij elke dag in het veld is. Aanstaande dinsdag wordt Budike toegelaten tot De Nationale Assemblee (DNA). Hij komt op de plaats van wijlen VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, namens de NPS. Budike zegt dat hij misschien nooit in de schoenen van Girjasing zal kunnen staan, maar vertelt dat hij zijn uiterste best zal doen om de stem van Commewijne te zijn, zoals Girjasing dat was. Hij geeft aan dat hij in V7 verband samen campagne met Girjasing heeft gevoerd in Commewijne en dat zij beiden als doel hadden om samen binnen te komen. Budike die toen nog onervaren was in de politiek, kreeg toen een telefoontje van Girjasing om samen het politieke werk te doen. De familie Budike en Girjasing hadden een goed contact met elkaar, omdat de vader van Girjasing en de vader van Budike jaren geleden onder de paraplu van de NPS, in Nickerie samen campagne hebben gevoerd. De vader van Girjasing was schaduwkandidaat en die van Budike kandidaat. Budike zegt dat hij met een heel vreemd gevoel tot het parlement zal toetreden, omdat het onverwacht is gekomen en op een emotionele manier, doelend op het heengaan van Girjasing. Hij vertelt dat hij in het parlement de belangen van land en volk zal behartigen. Budike benadrukt dat alle 51 leden gezamenlijk moeten optrekken om namens het volk de vinger op de pols van de regering te houden. Echter merkt hij op dat het soms erop lijkt alsof het parlement juist het omgekeerde doet en het volk juist aan het uitmelken is. Budike beschrijft zichzelf als iemand die zijn mond niet dicht kan houden en zijn mening altijd ventileert. “Ik ga voor ontwikkeling vanuit het volk”, stelt de politicus. Hij legt uit dat het belangrijk is om ontwikkeling vanuit het volk te brengen. Volgens hem gaat het om kleine zaken, zoals het opzetten van een mediatheek. Budike is van mening dat de grote projecten ook uitgevoerd moeten worden, maar benadrukt dat eerst gestart moet worden met de simpele dingen.   door Johannes Damodar Patak