November 28, 2018


Karateschool Poeketi goed voorbereid op Nationale A Kampioenschappen


November 28, 2018

De Surinaamse Karate Associatie (SKA) organiseert dit weekend haar Nationale Karate kampioenschappen. De inschrijvingen waren op 13 november en uiteindelijk zullen 125 karateka’s deelnemen aan de kampioenschappen verdeeld in verschillende klassen. Ook karateschool Poeketie zal met 15 vechters strijden om de verschillende titels. Clubeigenaar tevens trainer Berto Poeketie zegt dat een goede voorbereiding is geweest. Zijn vechters zijn erop gebrand om hun kunnen te tonen en met de eer te strijken. Het gaat onder andere om Amadeo Main (20 jaar), Gerson Santai (20 jaar), Jediah Finisie (10 jaar), Oedimar Poeketie (13 jaar), Marc Adjako (29 jaar), Caio Dias Teixeira (17 jaar), Georgetine Dankoi,Thierry Deel, Sahied Djemani en Chomar Matheda. Poeketie verwacht pittige wedstrijden, aangezien de scholen met hun beste vechters op de mat zullen verschijnen.  Hij benadrukt dat wie kampioen wordt in zijn of haar klasse dan ook de kampioen van Suriname is. De wedstrijden vinden op zaterdag 1 en zondag 2 december plaats in de Chinese Sporthal. Zaterdag van 14:00 uur-20:00 uur en zondag van 11:00-17:00 uur. Van de 14 bij de SKA aangesloten scholen doen er 8 mee met een totaal van ongeveer 125 karateka’s. De deelnemende scholen zijn: Instituut Burgos, Bushido, Funakoshi, Kenzetsu, Lelydorp, Poeketie, Seiken en Suriname Karate College.