November 19, 2018


Futsalplay-offs meteen enerverend van start


November 19, 2018

De play-offs in de hoofdklasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) zijn zondagavond meteen enerverend van start gegaan. Zowel de serie tussen titelverdediger tevens nummer 1 van de algemene ronde Styx/The Kuldipsing Group en verliezend finalist van 2017 en nr.2 van de algemene ronde ZV Mengao als de serie tussen nr.3 ZV All Stars en nr.4 FCB werd na extra tijd beslist. Beide duels eindigde 4-4 na de reglementaire speeltijd. In de partij tussen Styx en ZV Mengao moesten er zelfde penalty’s aan te pas komen. Mengao won de ontmoeting uiteindelijk met 8-7 en nam zodoende een 1-0 voorsprong in deze serie. De ploeg leidde bij de rust met 1-0.  Fabian Lijkwan, Vangelino Sastromedjo van de winnende ploeg en Brito de Oliveira van Styx namen elk twee treffers voor hun rekening. Het vorig seizoen stonden Styx en Mengao reeds tegenover elkaar in de voorronde. Toen werd de laatstgenoemde naar de herkansing verwezen om vervolgens in de finale weer van Styx te verliezen. In de andere serie leidt FCB met 1-0. Na een 4-4 eindstand werd ZV All Stars na verlenging met 5-4 verslagen. Kawiesh Balgobind en Terrence Pinas van FCB alsook Selassie Zandveld van ZV All Stars scoorden elk twee keer. De winnaar van de serie tussen Styx en Mengao is eerste finalist. De verliezer komt in de herkansing uit tegen de winnaar van de serie ZV All Star-FCB. De verliezer van deze serie is meteen uitgeschakeld en eindigt als nummer 4. FCB en All Stars promoveerden beide vorig jaar naar de hoofdklasse. De ploegen stonden in de eerste klasse play-offs van vorig seizoen zowel in de voorronde als de finale tegenover elkaar. In de voorronde werd All Stars door FCB naar de herkansing verwezen en won in de finale vervolgens van deze zelfde tegenstander. Beide verenigingen promoveerden een klasse hoger. In de eerste klasse namen nr.Styx/MN Car Center en nr.3 ZVV Kismet elk een 1-0 voorsprong in de best-of-three serie tegen respectievelijk nr.2 FCB 2 en nr.4 Djogo 2000. Styx/MN Car Center won met 7-2. Nazario Doesburg leidde de ploeg met twee doelpunten. ZVV Kismet wees Djogo met 3-1 terug. Ritesh Ramdin van ZVV Kis-met scoorde ook twee keer. Styx/MN Car Center en FCB 2 promoveerden vorig jaar vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse als respectieveijk kampioen en semi-kampioen. De ploegen stonden toen in de eerste klasse play-offs ook in de voorronde tegenover elkaar. In de voorronde werd FCB 2 naar de herkansing verwezen en verloor daarna de finale wederom van Styx/MN Car Center. Nr.4 FC Fire Fighters nam in de tweede klasse met 6-3 een 1-0 voorsprong tegen nr.3 SV Brodas. Rayen Waal van FC Fire Fighters vond driemaal het net. Nr.2 Parkeerboys wees ZV Zwaluw’96 2 met 6-2 terug. Archero Hoever leidde Parkeerboys met twee doelpunten.