November 19, 2018


Keniaan wint 15e Srefidensi Marathon


November 19, 2018

De 43-jarige Samuel Gichuru heeft zaterdag de vijftiende editie van de Srefidensi Marathon op zijn naam geschreven. De Keniaanse atleet won in een tijd van 2 uur, 54 minuten en 45 seconden. Gichuru liep voor het eerst in Suriname en het was zijn 45ste deelname aan een marathon. Op de tweede plaats eindig-de Gilberto Gittens van het Korps Politie Suriname (KPS) in 2.57.27. Sebastien Truet uit Frans-Guyana ging als derde over de finish met een tijd van 3.02.13. Gichuru toonde zich een tevreden man, hoewel het volgens hem niet zijn beste tijd op de marathon is. Dat is namelijk 2 uur en 12 minuten. De atleet zegt dat het klimaat een grote rol heeft gespeeld. “The weather here is very difficult, you can’t go fast. I decided to go slowly and when we were turning back I went faster.” Hij wist Gittens, die even aan kop liep, in te halen omdat de Surinamer volgens hem vanaf het begin te hard ging lopen. Ghicuru wil ook graag deelnemen aan de Bigi Broki Waka in januari. Gittens sprak van een goede doch zware marathon. “Ik was een hele tijd aan kop, maar ter hoogte van kilometer 38 ging ik een beetje trager. Daar lukte het Gichuru mij in te halen,” aldus Gittens. Gittens is tevreden met zijn prestatie, vooral omdat hij in 2017 reeds na 18 kilometers uitviel vanwege een black out. Bij de dames eindigde de Nederland-se Ayla Emmink als eerste, gevolgd door de Surinaamse Irene Tijndal die bij de vorige editie ook op de tweede plaats eindigde. Debbie France ging als derde vrouw over de finish. door Ivan Summerville