November 19, 2018


Suriname wint badminton brons en zilver


November 19, 2018

De Surinaamse Badminton Bond (SBB) heeft zaterdag haar vierdaagse Suriname International Tournament afgerond. Ons land sleepte op de finaledag 2 bronzen en 1 zilveren medialle in de wacht. De zilveren plak kwam op naam van Mitchel Wongsodikromo die in de finale van het gemengddubbelspel met de Jamaicaanse Katherine Wynter verloor van Cesar Gonzalez en Bermarry Munoz uit de Dominicaans Republiek. Denzel Sweet en Alain Toney verloren in de halve finale van het onderdeel herendubbel en wonnen uiteindelijk de strijd om het brons tegen de Barbadianen Shae Martin en Dakeil Thorpe. Eindrangschikking: Herenenkel: 1.Kevin Cordon (Guatemala),2.Elias Bracke(Duitsland),3.Adam Mendrek(Tjechië), 4.Maxi-me Moreels (Duitsland). Damesenkel: 1.Lianne Tan (Duitsland), 2.Daniela Macias (Peru), 3.Diana Corleto Soto (Guatemala), 4.Nikte Sotomayor (Guatemala). Herendubbel: 1.Dennis Coke/Anthony Mcnee (Jamaica), 2.Solis Jonathan/ Rodolfo Ramirez (Guatemala), 3.Denz  el Sweet/ Alain Toney (Suriname), 4. Shae Martin/Dakeil Thorpe (Barbados). Gemengddubbel: 1.Cesar Gonzales/Bermary Munoz (Dominicaans Republiek), 2.Mitchel Wongsodikromo (Suriname)/Katherine Winter (Jamaica),3.Bradley Pilgrim/Monyata Riviera (Barbados). Damesdubbel: 1.Daniela  Macias/Danica Nishimua  (Peru), 2. Diana Soto/Nikte Alejanda Sotomayor (Guatemala), 3.Monyata Riviera/Tamisha Williams (Barbados).