Worstelaars succesvol op Barbados Beach Cup

De Surinaamse worstelaars die op Barbados vertoeven, zijn heel succesvol geweest tijdens het beachtoernooi afgelopen zondag. Dat was dag 2 van het worstel-evenement op de Pirate Cove Beach. Alle Surinaamse worstelaars eindigden in de top 2 van hun klasse. In de zwaargewicht-klasse (+90kg) won Marciano Tsang met 3-2 van de Barbadiaan Manning. In de -90kg klasse klopte Fernando Ghoerahoe de beachkampioen van Barbados, Renaldo Stewart, met 3-1.

In de -80kg klasse was het heel spannend. Micha Willems stond in een klasse met 4 worstelaars, inclusief de sterke Boliviaan Christian Nova Roca. Bij de freestyle wedstrijden had Willems al verloren van Roca. Willems won van twee Barbadianen op een rij en kwam in de zogenaamde finale weer tegenover de Boliviaan. Ook dit keer won Roca van Willems.

Het werd 3-1.

Nawien Bepat is al twee jaar ongeslagen op Barbados. Ook op de beach versloeg hij zijn tegenstanders uit Barbados en St. Lucia, elk met 3-0. Deze jongeman uit Nickerie belooft een goede toekomst.

In de jeugdklasse stonden Stephan Brunings (17 jaar -65kg) en Sahil Satram (15 jaar -55kg) wederom in een klasse samen met de Trinidadiaan Aiden Rogonanan. Satram versloeg Rogonanan met 3-1, Brunings won met 3-0. In de finale won Brunings met 3-0 van Satram.

Dag 1 van dit evenement, zaterdag, behelsde een freestyle tournament. De Surinaamse delegatie stelde niet teleur en pakte veel prijzen. Zo won Marciano Tsang in de zwaargewichtklasse van Thaddeus Grancis van St. Lucia middels touche. Fernando Ghoera-hoe won middels technisch overwicht (10-0) van de Trinidadian Anthony Joseph. Micha Willems verloor zijn eerste partij van de Boliviaan Nova Roca. In de strijd om zilver won Willems van de Barbadiaan Jerome Hoyte.

Nawien Bepat won middels touche van Prince Ferdinand uit St. Lucia. in de jeugdklasse won zowel Stepan Brunings als Sahil Satram van de Trinidadiaan Aidan Rogonanan. In de finale won Sa-tram van Brunings, nadat de laatstgenoemde wegens een blessure opgaf.

 

More
articles