Benjamin Fayah brengt House uit

Benjamin Fayah, die bij velen bekend is als vertolker van ‘Yu Kori Mi Ati’, de winnende compositie van Suripop IX, gaat een house song uit brengen. Dit onthult de zanger in een interview in de ochtendshow Ontbijtradio van Radio 10. “We zijn van alle markten thuis”, stelt hij. Het nummer gaat ‘Never Give Up’ heten. Het is volgens Benjamin Fayah niet gemakkelijk om een artiest te zijn in Suriname, je moet aan de weg blijven timmeren. De zanger en songwriter, maakt in het interview ook bekend dat hij in Nederland is benaderd om een rol te spelen in een musical die in de maak is over de overleden Surinaamse dancehall koning Papa Touwtjie.
De Surinaamse artiest heeft dit jaar drie keer Nederland bezocht om er op te treden. De eerste keer was in verband met de SuriToppers Show. Voor het Kwaku Summer Festival en Reggae Lake Festival, het internationaal Reggae Festival in Amsterdam. Roché ‘Benjamin Fayah’ Pinas (Paramaribo, 31 maart 1989), haalde inspiratie uit de Bijbel en het Sranan Tongo voor zijn artiestennaam. ‘Benjamin’ is namelijk het laatste kind van Jacob, wat staat voor zege. ‘Fayah’ koos hij om zijn naam meer vurigheid te geven, zoals hij zijn muziek ook omschrijft. Sinds 2007 is hij aan het werk onder deze naam. Benjamin Fayah lanceerde eind 2016 zijn eerste EP ‘Who Am I’ met daarop zeven nieuwe nummers.

More
articles