October 9, 2018


Overlijden Girjasing raakt NPS


October 9, 2018

De NPS is getroffen door het overlijden van het assembleelid Sheilindra Girjasing. Dit zegt de voorzitter van de groene partij tegenover De West. “Enkele weken geleden heb ik nog met hem gesproken, waarbij hij mij vertelde hoe hij zich voelde”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. Girjasing is in Nederland geopereerd en aanvankelijk leek alles goed te gaan. De NPS had volgens de voorzitter dan ook niet verwacht dat er complicaties zouden optreden. Met het overlijden van Girjasing verliest De Nationale Assemblee (DNA) een parlementariër die niet alleen kritisch was, maar volgens Rusland ook sociaal begaafd. Opmerkelijk vindt Rusland de prestatie van Girjasing in zaken die betrekking hadden op de productiesector in ons land. De band die de twee met elkaar hadden, ging volgens Rusland terug tot hun tienerjaren toen zij op dezelfde middelbare school zaten. “Ik ken Girjasing niet van nu, ik kende hem zeker langer dan 42 jaar. Bij een schoolverkiezing voor een nieuw bestuur op het Openbare Atheneum, waar ik samen met hem en nog enkele anderen een groep had gevormd, mocht ik hem voor het eerst meemaken”, zegt hij. Rusland haalt aan dat zij samen met andere middelbare scholen hebben gewerkt aan de verbetering van de omstandigheden waaronder scholieren moesten studeren. “We zullen hem missen”, benadrukt hij. Namens de NPS condoleert Rusland mevrouw Girjasing, zijn dochters, overige familieleden en vrienden met het heengaan van Girjasing. Ook wenst hij de VHP sterkte toe, waar Girjasing lid van was en vertegenwoordiger van het district Commewijne. Andere politieke partijen hebben inmiddels eveneens hun condoleances aangeboden aan het gezin van Girjasing, de overige familieleden en kennissen. Girjasing overleed gisteren in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, Nederland. Het ontzielde lichaam wordt vrijdag vanuit Nederland overgebracht naar Suriname, waar de crematie plaats zal vinden. De dag en datum worden nader bekendgemaakt. door Richelle Mac-Nack