September 12, 2018


Medisch studenten binnenkort naar Cuba en Servië


September 12, 2018

Volksgezondheidsminister Antoine Elias ontving gisteren negen studenten die binnenkort zullen vertrekken naar Cuba en Servië voor het volgen van een medische studie. De minister gaf aan dat het ministerie alle studenten die geen plek hebben weten te bemachtigen op de Anton de Kom Universiteit, in de gelegenheid wil stellen om toch hun studie te vervolgen. In dat kader is er besloten om voor de studenten die in Cuba verder zullen studeren, een studiefinanciering af te sluiten met de Nationale Ontwikkelingsbank. De studenten die in Servië verder zullen studeren, maken gebruik van beurzen die beschikbaar zijn gesteld door het land. De bewindsman deelde de groep mee, dat zij het eerste concreet product zijn van de samenwerking tussen Suriname en Servië. De studenten die in Cuba zullen studeren, vertrekken eind september. De overige studenten vertrekken in oktober.