September 10, 2018


Ontspiegelde brillenglazen zijn een feit


September 10, 2018

Focusslijperij N.V. zal vanaf eind september lokaal geproduceerde ontspiegelde brillenglazen aanleveren aan de optiekzaken in Suriname. Brillend Suriname kon vooralsnog ontspiegelde glazen bestellen bij de optiekzaak en die werden dan voor de klant besteld in het buitenland. Dit zorgde voor hoge kosten en lange wachttijden. Dit behoort nu tot het verleden, meldt Focusslijperij in een persbericht. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden gewerkt aan de installatie van een ontspiegelingslab en is nu gereed om u van dienst te zijn. Focusslijperij is het eerste ontspiegelingslab in Suriname. ‘’Wij zijn zeer enthousiast over deze stap vooruit, omdat deze investering niet alleen lokaal geproduceerde ontspiegelde glazen oplevert, maar ook kortere wachttijden, scherpere prijzen, snelle afhandeling en garantieprocedures garandeert. Een product om dus trots op te zijn! Het belangrijkste voordeel van ontspiegeling is de bescherming tegen ultraviolette (UV) stralen en ander kunstmatig licht. Ontspiegeling zorgt voor optimaal kijkcomfort en cosmetisch mooie glazen, maar ook voor een langere levensduur van uw brilglazen’’, aldus de slijperij. Het bedrijf produceert al 54 jaar brillenglazen in Suriname. Drie jaar terug is het bedrijf van de conventionele methode van productie overgestapt naar de digitale manier van produceren. De fabriek levert intussen niet alleen aan Surinaamse opticiens glazen, maar ook aan afnemers in de buurlanden van Suriname. Op woensdag 12 september aanstaande zal Focusslijperij een seminar houden om al de huidige, potentiële klanten en andere belanghebbenden te informeren over de voordelen van ontspiegelde brillenglazen.