600 kg cocaïne uit Suriname onderschept in Brazilië

De Braziliaanse justitiële autoriteiten hebben maandagavond 600 kilogram cocaïne onderschept op twee schepen dicht bij het eiland Marajo. Het vermoeden bestaat volgens de Braziliaanse media, dat de drugs afkomstig zijn uit Suriname.
Vier personen van Nederlands-Surinaamse afkomst zijn inmiddels aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar Belem en worden vandaag voorgeleid.
De cocaïne die in beslag is genomen, vertoont dezelfde kenmerken als de partij van 1500 kg cocaïne die ruim een week geleden is onderschept. De verdachten die in deze zaak zijn aangehouden, zijn Surinamers. Volgens de Braziliaanse autoriteiten gaat het om hoogwaardige cocaïne in een zuivere vorm. Voor het eerst in de geschiedenis van de Braziliaanse deelstaat Para, is er zo een grote lading drugs onderschept.
Beide drugspartijen konden onderschept worden door de Braziliaanse autoriteiten dankzij een wekenlange observatie en het uitwisselen van kennis met andere landen.

More
articles