September 1, 2018


Suriname heeft 4-0 winst/verliesstaat tegen Dominica


September 1, 2018

De nationale senioren voetbalselectie van Suriname neemt het aanstaande donderdag 6 september op tegen Dominica in het kwalificatietoernooi voor de Concacaf Nations League. Het wordt de vijfde ontmoeting tussen de twee landen op seniorenniveau. In de voorgaande ontmoetingen is Suriname steeds als winnaar uit de bus gekomen met een totaal van 20 doelpunten voor en slechts drie tegen. De grootste overwinning (9-1) kwam op 16 oktober 1969 in een vriendschappelijk duel op Dominica. De wedstrijd van donderdag aanstaande wordt op Guadeloupe gespeeld. De groep vertrekt maandag via buurland Frans-Guyana naar Guadeloupe. De selectie bestaat uit de spelers: Claidel Kohinor (Robinhood), Soren-cio Juliaans (Transvaal), Sercinio Profijt (Leo Victor), Renzo Akrosie (SNL), Cherwin Doorson (Transvaal), Roxey Fer (Robinhood), Ivanildo Misidjan (Leo Victor), Ivanildo Rozenblad (Robinhood), Purcy de Baas (Leo Victor), Alvaro Verwey (Voorwaarts), Miquel Darson (Inter MT), Shorano Mawi (Voorwaarts), Anduelo Amoeferie (Inter MT), Ivenzo Comvalius (Transvaal), Pressen Waterberg (WBC), Giovanni Asoman (Voorwaarts), Ervin Tjon A Loi (Transvaal), Cerezo Haabo (Robinhood), Serginio Eduard (Inter MT), Donnegy Fer (Portmore United, Jamaica), Bruce Diporedjo (WBC) en Dimitri Apai (W-Connection, Trinidad). De officials zijn: Roy Samuels (delegatieleider), Dean Gorré (hoofdtrainer), Eugéne Verwey (assistent trainer), Rodney Oldenstam (keepers-trainer), Praveen Mohan (arts), Neil Sakimin (teammanager), John Gambier (verzorger) en Marlon van Coblijn (materiaalman). De uitslagen van de vier wedstrijden zijn als volgt: Datum                  Team A Team B Uitslag                  Land                      Wedstrijdsoort 14.10.1969           Dominica             Suriname             1-3                          Dominica             Vriendschappelijk 16.10.1969           Dominica             Suriname             1-9                          Dominica             Vriendschappelijk 09.08.2008           Suriname             Dominica             3-1                          Guyana                                Digicel Cup 14.11.2010           Suriname             Dominica             5-0                          Antigua                                Digicel Cup