August 14, 2018


‘Vier in 1’ regionaal en internationaal badmintonspektakel in Suriname


August 14, 2018

Van 16 tot en met 29 augustus zullen de Carebaco Badminton Championships gehouden worden in Suriname. De laatste keer dat Suriname het organiserend land was, was in 2007. Dit jaar wordt een deelnemersveld van 6 landen verwacht. Het toernooi start op 16 augustus om 17:30 uur in de Ring Sport Center gelegen aan de Ringweg Noord 36. De Ring Sport Center is een splinternieuwe sporthal die voldoet een alle eisen om een internationaal badmintontoernooi te organiseren. De opzet van de hal is een particulier initiatief en de Surinaamse Badminton Bond (SBB) heeft de primeur om er als eerste gebruik van te maken. Op 16 augustus wordt gestart met de Care-baco U19 International. Een totaal van 15 deelnemers uit Barbados, Trinidad en Guyana, zal het opnemen tegen onze eigen juniorentop. De wedstrijden worden op 17 en 18 augustus vervolgd telkens van 17:30 uur tot 21:00 uur. De finale is op 19 augustus. De officiële feestelijk openingsceremonie zal plaatsvinden op dinsdag 21 augustus om 18:00 uur aan het begin van de Carebaco International die van 21 t/m 24 augustus zal duren. Naast de eerdergenoemde landen zullen er bij dit evenement ook deelnemers uit Luxemburg en Duitsland bij zijn. Onze seniorentop zal zich in dit deel van het toernooi van haar beste zijde moeten laten zien. Bij deze eerste twee events kunnen spelers punten scoren die meetellen op de wereldranglijst van de Badminton World Federation (BWF). Op 26 augustus zijn er landelijke teamwedstrijden, waarbij de Surinaamse senior spelers het zullen opnemen tegen het team van Barbados. Het toernooi wordt van 27 tot en met 29 augustus afgesloten met de Carebaco Junior Individual Championships. Maar liefst 48 talentvolle jonge Surinamers zullen het opnemen tegen 32 jeugdigen uit Guyana, Trinidad & Barbados. Het vorig jaar had Suriname 24 medailles behaald op de Carebaco Games in Port-of-Spain. Dit jaar is bijzonder aangezien de wedstrijden in eigen land worden gehouden. De prijs voor een toegangskaart is daarom bewust laag gehouden,  SRD 5. De badmintonbond wenst een enthousiast Surinaams publiek te verwelkomen in een nieuwe accommodatie, waarbij haar eigen spelers een pracht resultaat hopen neer te zetten.