August 14, 2018


Natio-aanvoerder Joel Baja: “We kunnen van Dominica winnen”


August 14, 2018

De nationale voetbalselectie van Suriname is terug uit Nederland, waar er vier oefenduels werden afgewerkt en allemaal verloren gingen, te weten: Jong Feyenoord (0-1), FC Den Bosch (0-4), Sparta (2-5) en Almere (2-4). De selectie is momenteel in voorbereiding op de eerste wedstrijd in het kader van de Concacaf Gold Cup op 6 september aanstaande tegen Dominica. Volgens de aanvoerder Joël Baja zijn de jongens gemotiveerd om een goede beurt tegen Dominica te maken. Baja zegt dat het team sterk speelde, maar steken liet vallen waardoor de partijen verloren gingen. “We hebben uit onze fouten geleerd en gaan ons goed voorbereiden op de partij van 6 september aanstaande.” Volgens hem is het niveau van de Nederlandse teams veel beter dan dat van Suriname. Natio zal vooral het technische aspect toepassen tijdens de Gold Cup. Volgens de aanvoerder was het in elk geval een goede en leerrijke ervaring om tegen Nederlandse teams te spelen. “We zijn er allemaal beter van geworden en werken als team naar grotere hoogtes. Er wordt nu hard getraind, vooral op het scoren.” Baja zegt dat de ploeg in Nederland veel scoringskansen heeft gehad, maar die niet afrondde. Uiteindelijk kregen we 14 treffers tegen tegenover 4 voor. Dat is een doelsaldo van -10 uit vier gespeelde partijen. De ondersteuning van de Surinamers in Nederland mocht er zijn. Natio kreeg steeds een warm onthaal en werd continue gemotiveerd. Baja spreekt de hoop uit dat Surinamers ook altijd achter de nationale selectie zullen staan. door Ivan Summerville