August 12, 2018


TELOORGANG


August 12, 2018

Schandelijker kan het eigenlijk niet. Op 18 september 2015 werd er opzettelijk brand gesticht in het pand op de hoek van de Mr. F.H.R. Lim A Postraat en de Mr. Dr. J.C. de Mirandastraat. Door zeer kordaat en professioneel ingrijpen van de brandweer kon een grotere ramp voorkomen worden. Bij de brandbestrijding werd een deel van het dak verwoest. Sindsdien heeft de overheid, eigenares van het gebouw, nooit meer acties ondernomen om het te redden. Water dat bij elke regenbui rijkelijk naar binnen stroomt, zorgt voor verdere vernieling van het monumentale pand. Keerpunt heeft vele malen gevraagd en zelfs verzocht, het dak weer te sluiten om verdere schade te beperken. Maar nee hoor, de regering heeft niet eens het geld willen vrijmaken voor een paar zinkplaten en het betalen van enkele timmerlieden. Op deze manier gaat alles razendsnel in dit gedeelte van onze hoofdstad achteruit. Er zijn nog tal van voorbeelden van de teloorgang van monumentale gebouwen die in het bezit van de overheid zijn. Van het IDB-project ter restauratie van overheidspanden is ook niets meer vernomen.