August 7, 2018


Oema Soso en Ascona verspelen punten


August 7, 2018

–Oema Soso en Ascona, respectievelijk de huidige nummer 2 en 3 op de voorlopige standenlijst in de vrouwen senioren voetbalcompetitie, hebben zondag in een onderling duel beide punten verspeeld. De ploegen speelden na een 0-0 rust-score 2-2 gelijk. Oema Soso liep daardoor de kans mis op de koppositie over te nemen van SRD, terwijl Ascona verzuimde Oema Soso voorbij te streven. SRD zelf kwam niet in actie. Deze ploeg leidt met 24 punten, gevolgd door Oema Soso met 23 punten, terwijl Ascona 21 punten heeft. Alle drie hebben ze elf wedstrijden achter de rug. Merodia, dat zondag met 5-0 van hekkensluiter Evita won, volgt met 6 punten als vierde. Evita heeft nul punten. Shamaira Stoutenburg van Ascona leidt de topscorerslijst met 14 doelpunten, gevolgd door Pamela Ansoe van Oema Soso met 13 treffers; Cynthia Sital (Oema Soso) 11; Andaya Landveld (Ascona) en Mervil Blatz (SRD) elk 9 doelpunten. In de jeugdklasse is Orthea Riley van Ascona topscorer met 9 treffers. Chagnas Olieberg (SRD) heeft 5 doelpunten. Op woensdag 8 augustus spelen Ascona en SRD een beslissingsduel om het semi-kampioenschap in de jeugdklasse. Om 18:00 uur kruisen Merodia en Oema Soso de degens bij de senioren. De stand bij senioren is als volgt: Nr/Vereniging                   Gesp     Gew      Gel         Verl        Pnt         V             T 1.SRD                                    11           7              3              1              24           40           17 2.Oema Soso                     11           7              2              2              23           43           16 3.Ascona                              11           6              3              2              21           44           17 4.Merodia                           9              2              0              7              6              15           45 5.Evita                                   10           0              0              10           0              3              52