August 7, 2018


Gorré voorstander dubbele nationaliteit


August 7, 2018

Bondscoach Dean Gorré  is voorstander van de dubbele nationaliteit. Dat zegt hij in een vraaggesprek met De West. Dean Gorré zegt dat hij niet de enige is, maar dat er nog vele anderen zijn die de dubbele nationaliteit voor voetballers buiten de grenzen van Suriname tegemoet zien. “We zijn er al jaren mee bezig. Zelfs in de tijd dat ik actief voetbalde voor de Suriprofs. Het is tot nu toe een van de belangrijkste zaken om over te praten als het om betere internationale resultaten voor Suriname gaat.” Volgens de bondscoach is dit een goede kans zodat Suriname net als Morokko en Panama kan stunten met voetballers die onder andere in de Engelse Premier League uitkomen. De trainer gelooft dat met deze stap de selectie alleen maar sterker kan worden. De nationale selectie bevindt zich momenteel in Nederland, waar er tijdens een trainingskamp een aantal oefenpartijen werd gespeeld. Alle vier oefenduels met Nederlandse teams gingen verloren, te weten: Jong Feyenoord (0-1), FC Den Bosch (0-4); Sparta (2-5) en Almere (2-4). Voor Gorré was deze kracht meeting heel belangrijk. “Dit zijn echt fantastische meetmomenten voor de jongens, omdat de selectie in voorbereiding is voor deelname aan de Gold Cup. Op 6 september speelt Suriname in de Gold Cup tegen Dominica. De keuzeheer zal voor dit toernooi hoogstwaarschijnlijk wel een beroep doen op de Surinaamse voetballers Gleofillio Vlijter, Dimitri Apai, en Donnegy Fer die een profcontract in het buitenland hebben. Voor het trainingskamp in Nederland waren zij niet echt nodig omdat het slechts om oefenduels ging.