NPS gaat verkiezing ook alleen in

De Nationale Partij Suriname (NPS) gaat de verkiezing van 25 mei 2020 ook alleen in. Dit zei NPS- voorzitter Gregory Rusland gisteren op een drukbezocht partijcongres. De VHP en PL hebben eerder aangegeven, dat zij de verkiezingen ook alleen in zullen gaan. Rusland merkte op dat binnen de NPS, het duidelijk is dat de partij op eigen kracht deelneemt aan de verkiezing. Tijdens het congres zijn de handelingen van het bestuur op het gebied van financiën en werkzaamheden gecontroleerd en zijn deze ook goedgekeurd. De NPS is ook van plan om haar statuten aan te passen. De leden konden zich terugvinden in de voorgestelde wijzigingen van het hoofdbestuur. De situatie waarin ons land verkeert, werd ter sprake gebracht en hoe uit deze situatie te komen. Hiervoor heeft de NPS een commissie ingesteld bestaande uit deskundigen van de NPS en anderen. Deze commissie is om ervoor te zorgen dat na de overname van regering in 2020, de NPS voorbereid is om zaken vlot aan te pakken.

Op de vergadering waren vertegenwoordigers aanwezig van de politieke partijen De Nieuwe Leeuw (DNL) en de Politieke Vleugel van de Fal (PVF). Deze partijen hopen samen met de NPS de verkiezingen in te gaan. Echter moet dit nog blijken, aangezien de NPS bekend heeft gemaakt alleen de verkiezingen in te willen gaan.
Rusland kwam als eerst met het nieuws op het congres dat Staatsolie ongeveer US- dollar 300 miljoen heeft gestort in de staatskas. Hij maakt zich zorgen over wat de regering met het geld zal doen, omdat die volgens hem onbetrouwbaar is.

More
articles