Roqra wil economische boost geven aan Suriname

Het Nederlandse bedrijf Roqra N.V., dat sinds kort actief is in ons land, wil Suriname een economische boost geven. Roqra N.V. wil dit door middel van een ICT-platform realiseren, maar ook door het organiseren van liefdadigheidsprojecten. De Roqra groep is een nieuw technologisch bedrijf dat Suriname. De directeur van Roqra N.V, Raymond Mangal, zegt dat het bedrijf ook op het gebied van sport veel projecten zal uitvoeren. Het bedrijf heeft grote plannen voor Suriname, maar om die tot een succes te maken, is volgens Mangal de acceptatie en toegankelijkheid binnen ons land belangrijk.

Om de plannen te laten slagen, heeft Roqra N.V. onlangs een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Datasur, deze twee bedrijven zullen in de komende periode werken aan een partnerschap op ICT-gebied.

Roqra N.V. zal een ICT-platform oprichten, dat plaats zal hebben in Datasur. Dit platform zal Cloud Services leveren, daarbij zal er een eigen Cloud omgeving gecreëerd worden. Het is volgens Mangal de bedoeling dat de diensten die geleverd zullen worden, toegankelijk zijn voor eenieder. De diensten zullen in eerste instantie gratis geleverd zullen worden aan klanten, zodat zij de gelegenheid hebben om kennis te maken met nieuwe technologie. Na één GB gebruikt te hebben, zullen er kosten aan verbonden worden. In een later stadium wil het bedrijf ook programmeurs en ontwikkelaars op dit gebied verder scholen. Het platform zal dan de nodige hoge beroepsopleidingen verzorgen, hier zal een ieder terecht kunnen die op een hoger niveau wil komen als het gaat om ICT.

Daarnaast haalt Mangal aan dat het bedrijf ook een digitale bank wil opzetten in Suriname met een eigen digitale munt. Hij zegt dat alle diensten uit Suriname geleverd kunnen worden aan de Caricom middels deze digitale bank. Hij is ervan overtuigd dat Roqra N.V. hiermee kan inspelen op de precaire situatie in Suriname en dat ons land dan weer kan werken aan een financiële heropbouw, gezien hij ervan uitgaat dat de digitale munt uiteindelijk de wereld zal veroveren. De directeur haalt aan dat er bewust voor Suriname is gekozen, omdat hun roots in Suriname liggen, maar ook omdat zij de mening zijn toegedaan dat het tijd is dat Suriname volledig meedraait met de wereldeconomie.

Om de sociale doelen te bereiken, zal het bedrijf samenwerken met lokale organisaties. Mangal vertelt dat het bedrijf reeds enkele sociale projecten heeft ondersteund. Er zijn bijvoorbeeld 20 nieuwe laptoppen gedoneerd aan de HVB, ten behoeve van een project dat in Commewijne uitgevoerd zal worden. Ook heeft Roqra N.V. een samenwerking met Stichting 1 voor 12 op touw gezet om zo hulpbehoevenden in de samenleving te helpen.

Verder heeft Roqra N.V. reeds een voetbalteam opgericht, S.V Roqra. Het ligt in de bedoeling om meerdere voetbalteams op te richten, liet de directeur weten. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat jongeren het verkeerde pad kiezen. Door middel van sport, wil Roqra N.V. jongeren stimuleren om het beste van hun leven te maken. Mangal zegt dat het voetbalteam die nu opgericht is, gericht is op jongens. Echter benadrukt hij dat het bedrijf in de toekomst zeker sportmogelijkheden voor meisjes zal creëren. “Eén ding staat vast op het gebied van sport gaan we heel veel doen”, aldus Mangal.

door Richelle Mac-Nack

 

 

More
articles