Protestacties tegen regering gaan onverkort door

De protestacties van The Next Generation Movement met als trekker Xaviera Jessurun, gaan onverkort door. Vanaf gisteren zal er elke dag geprotesteerd worden tegen het beleid van de regering. De actievoerders eisen dat de regering opstapt en vervroegde verkiezingen uitschrijft. Gisteren vond de actie plaats op het terrein van het oude gebouw van de Amerikaanse ambassade tegenover het regeringsgebouw. Er werd om klokslag 15:00u een brief ingediend bij het regeringsgebouw. Deze werd in ontvangst genomen door een medewerker. De politie die goed vertegenwoordigd was, heeft de actievoerders begeleid bij het aanbieden van hun brief. Vandaag wordt de actie voortgezet op het oude vlaggenplein. Vertegenwoordigers van zowel de vakbeweging als van de oppositie, hebben de actie gisteren ondersteund. Onder de aanwezigen waren PL-voorzitter Paul Somohardjo, NPS-voorzitter Gregory Rusland, SPA-voorzitter Guno Castelen, de VHP-parlementariërs Asiskumar Gajadien, Dew Sharman, Krishna Mathoera en Abop- parlementariër Edwar Belfort.

Vanuit de vakbeweging waren aanwezig Robby Berenstein en Robby Naarendorp, verder nog de voorzitter van de Unie van Surinaamse Vrouwen, Asha Mungra. Ruim 200- 300 mensen waren aanwezig.

Jessurun gaf in haar toespraak aan het gedoe voor het aanvragen van een vergunning om vreedzaam te protesteren voor eens en altijd te verduidelijken. Volgens haar is er geen vergunning nodig om te protesteren. Zij geeft aan dat dit in onze Grondwet is verankerd en dat alle andere wetten ondergeschikt zijn hieraan. Mensen uit het publiek mochten het woord richten aan de aanwezigen. Diverse personen hebben aangegeven, dat zij het niet meer zien zitten. Er werd de nadruk gelegd op de gezondheidszorg en ons onderwijs, dat volgens de actievoeders enorm achteruit is gegaan. De roep om het protest niet slechts voor één dag te houden, was duidelijk te merken onder de actievoeders. Velen van hen zijn van mening dat de acties onverkort door moeten gaan tot het bittere eind, ongeacht hoogtijdagen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles