BBS voert gesprek met JusPol-leiding: Wensenpakket nog niet in orde

Ontevreden leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) voerden vanmorgen een gesprek met het ministerie van Justitie en Politie (JusPol). De bond had sinds begin januari een wensenpakket ingediend bij de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn. Volgens bondsvoorzitter John Seedorf, is er met de JusPol-leiding afgesproken dat er een vervolggesprek komt de komende week. De leden beijveren zich al langer dan twee jaar voor dit wensenpakket. De BBS’ers willen nu dat het pakket zo snel als mogelijk geregeld wordt. Seedorf zei dat de sociale voorzieningen van de leden nog steeds niet verbeterd zijn, ook eist men al twee jaar een betere salariëring voor de leden. In 2016 waren hiervoor ook al acties gevoerd door de leden. Voor wat betreft het gesprek, zegt Seedorf dat hij nooit helemaal tevreden zal zijn, maar hij is wel positief ingesteld en hoopt op een positieve verandering bij BBS.

Zo sprak hij over enkele zaken uit het wensenpakket die reeds zijn uitgevoerd, maar de hoofdzaken waarop de bond zich richt, zijn de voorzieningen en salariëring.

Diverse problemen bij BBS schijnen nog niet te zijn opgelost. Als het geen voorzieningen of salariëring betreft, dan gaat het om ingehouden gelden voor de aanschaf van nieuwe kleding en schoenen, ruim zeven jaar zijn er geen nieuwe spullen aangeschaft, maar er is geen bewijs waaraan het geld besteed is. De BBS zorgt voor object- en persoonsbeveiliging Dit houdt in dat de dienst belast is met de bewaking van overheidskantoren en gebouwen, maar ook hoogwaardigheidsbekleders, zoals ministers, rechters en andere notabelen worden beveiligd door de leden van BBS.

door Kimberley Fräser

 

More
articles