Aannemers ziekenhuis Albina roepen op tot operationalisering

Verschillende aannemers die betrokken zijn geweest bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis te Albina, hebben gisteren tijdens de officiële overdracht aan het ministerie van Volksgezondheid, de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, opgeroepen om het ziekenhuis zo snel als mogelijk operationeel te maken. De heer M.J. Soekroella, directeur van bouwbedrijf Soekroella N.V., merkte op dat het gebouw er al eerder had moeten staan.  Ondanks dit, sprak hij net als andere aanwezigen, de hoop uit dat het een succesvol ziekenhuis mag zijn. “Maakt u er een mooi operationeel project van”, zei een trotse Santusia Sjauw Enwa, projectleider tijdens de bouw van het ziekenhuis en verbonden aan het bedrijf N.V. Sintec. Zij gaf aan dat de voorbereidingen van dit project in 2010 zijn gestart na diverse veranderingen van locatie en dat de bouw in december 2012 is begonnen.

Zij beschreef de periode van de bouw als een die niet zonder obstakels is voorbijgegaan.

Ingenieur Frits Tjong A Jong van het project management team, gaf aan dat zijn voornaamste taak was om toezicht te houden en te rapporteren aan het ministerie. Hij had er alle geloof in dat bouwbedrijf Soekroella N.V. het gewenste werk zou opleveren, aangezien hij de directeur van dit bedrijf al bijkans vijftig jaar kent. Tjong A Jong merkte op dat het nieuwe gebouw over alle voorwaarden beschikt om een succesvol ziekenhuis te zijn.

De bouw van het ziekenhuis is gefinancierd door het algemeen ontwikkelingsfonds van Frankrijk. Dit is onderdeel van een groter project ter waarde van 15miljoen euro. Ons land heeft hieruit 3 miljoen als een schenking ontvangen en de rest van het bedrag tegen een zachte rente geleend. Verder zullen er via het groter project, poliklinieken in het bijzonder langs de Marowijnerivier van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ), worden gerenoveerd. Met de komst van het ziekenhuis hopen zowel de Surinaamse als de Franse autoriteiten, dat mensen niet naar de Franse kant zullen gaan voor medische behandeling.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles