Maisha Neus bereid Nederlandse nationaliteit in te leveren

Maisha Neus, initiatiefnemer van het protest van afgelopen maandag, zei gisterenmiddag op het Onafhankelijkheids-plein aan journalisten dat zij bereid is om haar Nederlandse nationaliteit in te leveren. Neus heeft de afgelopen periode veel kritiek gehad vanuit exponenten gelieerd aan de regering. Critici geven aan dat zij een grote blunder heeft gemaakt door ook rovers op te roepen om mee te doen aan de protesten. Gisterenmiddag was de opkomst minder in vergelijking met maandag.

Toch waren de enkele honderden mensen die zich op het plein hadden verzameld, vastberaden dat de regering naar huis moet. Opmerkelijk tijdens de protestactie van gisteren was dat er op twee verschillende tijdstippen twee personen met de actievoerders in discussie gingen. De actievoerders vermoeden dat de twee personen bewust zijn gestuurd om de orde te verstoren.

Tegen 16.30 liepen de demonstranten samen met Maisha Neus en Curtis Hofwijk naar de politiepost aan de Keizerstraat, alwaar Neus en NDP’er Siebrano Pique aangifte deden wegens bedreiging en smaad. Pique is telefonisch bedreigd, Neus vis sociale media. Haar werd via sociale media aangeraden om alvast een kogelvrije vest aan te schaffen. Beiden zijn tevreden over de wijze waarop de politie is omgegaan met hun aangifte. Vandaag zal er geen actie worden gevoerd. Neus zei dat de demonstranten de afgelopen twee dagen de zon keihard hebben getrotseerd, dus nu wel wat rust kunnen gebruiken. Zij zullen zich morgen wel aansluiten bij de protestactie van de vakbeweging.

-door Johannes Damodar Patak –

 

More
articles