Harde actie HI inzake prijsaanduiding SRD

Het ministerie van Handel en Industrie (HI) heeft de samenleving via een bekendmaking op de hoogte gesteld, dat het verboden is om: goederen, diensten en huurprijzen in vreemde valuta aan te duiden en te verhandelen; de maximale winstmarges te overschrijden zoals wettelijk is vastgesteld en in vreemde valuta te verhandelen. Het verhandelen van vreemde valuta is slechts toegestaan voor de Centrale bank van Suriname, de deviezenbanken en officiële geldwisselkantoren alsook degenen, die beschikken over een ontheffing, verleend door de Deviezen Commissie.

De Economische Controle Dienst (ECD) van HI zal landelijk wederom bij diverse winkels en ondernemingen op basis van het bovengenoemde controles uitvoeren.

Bij overtreding zal het ministerie in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) streng optreden op basis van de Wet Economische Delicten en andere wettelijke regelingen. Hierbij kan onmiddellijke intrekking van vergunningen, het opleggen van boetes en sluiting plaatsvinden. Het ministerie heeft een klachtenloket en roept de Surinaamse samenleving op, om steeds de Surinaamse dollar als wettig betaalmiddel te hanteren bij het plegen van transacties.

More
articles