Lucky Store gedenkt instellingen bij grand opening

Issa toont dankbaarheid

Vandaag werd de officiële opening van de geheel nieuwe Lucky Store aan de Jodenbreestraat gevierd. Familie, vrienden, zakenrelaties en natuurlijk alle personeelsleden van de overige winkels, waren aanwezig tijdens de feestelijke opening. De deuren werden precies om 10:00 ’s morgens geopend voor het publiek toen Olga Issa samen met haar acht kleinkinderen het symbolische lintje doorknipte. “Wij hebben dit gezamenlijk gedaan met ons team en we zijn een ieder dankbaar voor zijn bijdrage”, zei Conrad Issa, algemeen directeur van Lucky Store. Als dankbaarheid naar alle personeelsleden die een bijdrage hebben geleverd in de afgelopen tijd, werd er een plakkaat in de winkel gehangen, waarop de namen van al deze mensen staan. Issa omschreef zijn personeel met de zin: “The genius at the top doesn’t make the team look good. A good team makes the guy at the top look like a genius.” Op die manier gaf de directeur ook aan dat hij zich ervan bewust is hoe onmisbaar zijn personeel is.

Tijdens dit heugelijk feit werd een bedrag van SRD100.000 gereserveerd ten behoeve van sportbonden en/of verenigingen die investeren in de ontwikkeling van jeugdsporters in Suriname. Ook werd er voor de opening besloten om een structurele bijdrage te leveren aan het Nierdialysecentrum Suriname, Lucky Store zal zorgen voor een rolstoelweegschaal die heel hard nodig is.

Vandaag zullen er gedurende de hele dag vele specials en giveaways zijn. In het nieuwste gedeelte kunnen klanten gebruik maken van nieuwe kassa’s. Deze kassa’s moeten lange rijen voorkomen en daardoor het winkelen in Lucky Store nog aangenamer maken. Lucky Store is rolstoelvriendelijk en daarmee echt voor iedereen toegankelijk.

Duurzaam

Tijdens de bouw is flink geïnvesteerd in verduurzaming van het bedrijf. Lucky Store maakt gebruik van duurzame aircosystemen welke minder elektrische energie verbruiken. Het nieuwe gebouw is volledig geïsoleerd en voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Hiermee wil Lucky Store in samenwerking met Friends of Green Suriname het behoud van het groene milieu van Suriname ondersteunen.

1959 tot heden

Lucky Store is in 1959 opgericht door Nasser Issa te Paramaribo. Als typisch familiebedrijf hebben Nasser en Olga Issa het bedrijf doen uitgroeien tot een onmisbare naam binnen de Surinaamse gemeenschap. De kinderen, Maurice, Conrad en Jack, hebben na hun studie gewerkt aan de verdere uitbreiding en modernisering van Lucky Store. Wat in 1959 begon als Lucky Store, met een oppervlakte van 150 m2, is uitgegroeid naar een winkeloppervlakte van 850 m2 in 1996. Thans bestaat Lucky Store uit een oppervlakte van 3500 m2. De bouw van dit moderne winkelpand is geheel in handen geweest van Surinaamse aannemers en architect. Het doel van dit concept, was om dezelfde prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden aan de klanten, maar nu in een geheel nieuw jasje. De winkel geeft een Europese indruk. De beste vergelijking zou zijn dat je het gevoel krijgt dat je in Hema rondloopt, maar wanneer je naar de textielafdeling gaat, zie je verschillende kleurige pangi stoffen. Dus kort gezegd, een vleugje Suriname valt niet weg te denken. Het Lucky Cafe is te vinden op de eerste etage. Klanten kunnen daar onder het genot van een kopje koffie, thee of gebak, een time-out nemen van hun boodschappen. In het café is gratis wifi.

door Gladys Findlay

More
articles