Su Aid wil 1 miljoen SRD inzamelen met sms-actie

De Stichting Su Aid startte vandaag met een inzamelings sms- actie voor minstens negen sociale instellingen. Su Aid streeft ernaar om 1 miljoen Surinaamse dollars in te zamelen. Met de ondersteuning van de samenleving hoopt de stichting dit bedrag op 23 december van dit jaar binnen te hebben. Deze aankondiging tevens aanmoediging, deed de stichting vanmorgen tijdens een persconferentie bij Sidewalk Café ’t Vat.

Sidney Grunberg (secretaris/penningmeester) en Giwani Zeggen (voorzitter) en lid Thersa Chamblani- Wong Swie San, zijn zeer positief over deze actie, zij geloven dat dit bedrag haalbaar is als iedere burger 2 tot 3 maal een sms verstuurt. Op 12 december komt de normale actie live via Radio 10 waarbij Surinamers aangemoedigd worden om mee te doen aan ‘Gi wan anu’, zoals de Su Aid campagne ook heet. De stichting is dit jaar eerder gestart met het inzamelen door middel van sms’en via Digicel en Telesur. Mensen die deze actie willen ondersteunen, kunnen sms’en naar 1919 Anu. Van elk verstuurde sms wordt SRD 1.40 gedoneerd. Su Aid heeft voor deze campagne dertien instellingen in haar bestand. De projecten van negen instellingen zijn inmiddels goedgekeurd. Het bedrag dat wordt toebedeeld aan de instellingen, hangt af van het eindbedrag dat wordt opgehaald. In 2015 zette Su Aid zich in voor jongens en meisjes met een beperking, waarbij zij streefden om minimaal SRD 500.000 in te zamelen. Hoewel er aan het eind minder werd opgehaald, was het bedrag net genoeg om deze jongeren te helpen.

SU Aid presenteerd ook het halfjaarverslag 2016 en legde daarmee verantwoording af over het geld dat vorig jaar is ingezameld. Grunberg zegt dat Su Aid zoveel als mogelijk transparant naar de gemeenschap wil zijn. Een ieder die belangstelling heeft voor het rapport, kan het inzien bij Su Aid. Op dinsdag 6 december wordt dit rapport overhandigd aan districtscommissaris Jerry Miranda. Verder zullen instanties en bedrijven die als donateur opgetreden zijn, ook voorzien worden van dit rapport. United Caribbean Contractors (UCC) is een van de grootste donoren van de Su Aid campagne, zij hebben twee keer SRD 100. 000 gedoneerd.

Su Aid is een initiatief van Asgar Koster (lid), Grunberg en Zeggen met als doel het leveren van een bijdrage aan de ondersteuning van sociale instellingen en/of sociale projecten in Suriname in het algemeen en het inzamelen van financiële middelen en goederen ten behoeve van sociale instellingen en/of projecten.

door Kimberley Fräser

More
articles