EBS verscherpt acties niet

De N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal vanaf vandaag haar acties niet verscherpen, dit zegt de voorzitter van de EBS-Werknemersorganisatie Suriname (OWOS), Steve Geerlings, in gesprek met De West. Hij geeft aan dat er weer gesproken zal worden met de aandeelhouder (regering) over de belastingkorting en loonsverhoging. Tot dan zal de bond haar acties niet opvoeren, maar de acties zullen ook niet opgeschort worden. Nadat de EBS-medewerkers van het westen zich hebben aangesloten bij de actie, hebben ook de EBS-medewerkers van het oosten zich aangesloten.

De OWOS-voorzitter deelt mee dat er nogmaals door middel van dialoog getracht zal worden een oplossing te brengen voor de EBS en zijn medewerkers.

Hij geeft aan dat een ieder het moeilijk heeft in deze crisis, zo ook het personeel van de EBS. In de komende periode zullen er weer gesprekken met de aandeelhouder worden gevoerd. Wanneer de gesprekken plaats zullen vinden, kon de voorzitter niet aangeven.

De bond heeft al een paar keer met de regering om de tafel gezeten om tot een oplossing te komen. De regering heeft de bond voorgehouden geen salarisverhoging te kunnen geven aan het personeel, gezien de financiële situatie in het land. De regering kwam met het voorstel van een koopkrachtversterking van SRD 100 en een belastingkorting van SRD 125. Echter is dit niet geaccepteerd door de EBS-medewerkers. Geerlings geeft aan begrip te tonen voor de Staat, waardoor zij de loonsverhoging van SRD 500 bereid zijn aan te houden tot volgend jaar. Wat de bond belangrijk vindt, is de lumpsum en de studietoelage, zodat de kinderen van de EBS’ers naar school kunnen.

door Johannes Damodar Patak

More
articles