Wanneer je zoekt naar de ideale partner

Alhoewel we het niet direct toegeven, is een ieder op zoek naar de ideale partner. Helaas vinden we de ideale partner niet altijd direct. In de meeste gevallen is het een zoektocht die gepaard gaat met heel veel lessen en soms zelfs tegenslagen. Mijn allereerste liefdesles kreeg ik van mijn moeder. Zij en mijn vader zijn al ruim dertig jaar getrouwd. Zij vertelde mij dat verliefd worden iets heel moois is en dat je naar je gevoel moet luisteren. Er lag zeker een mooie les in haar advies, maar wat heel mooi lijkt te zijn, heeft zeker ook risico’s. Zo kan je moeder je niet helemaal mentaal voorbereiden hoe je ermee moet omgaan, wanneer je hart wordt gebroken. Maar het belangrijkste in deze levensles, is dat jij voor jezelf nagaat wat voor jou belangrijk is in het vinden van een ideale partner.

Het kan voorkomen dat je in een relatie na een bepaalde periode wat ups and downs meemaakt. De vraag die het koppel zich moet stellen, is hoe dat zou kunnen komen. Niemand stapt in een relatie met negatieve gedachten, dus geen van beiden hoopt dat er iets mis zou kunnen gaan. Het belangrijkste in elke relatie is het opsporen en bespreken van wat er mis is en overwegen als er een oplossing is. Daarnaast moet het koppel de betrokkenen die het van nabij meemaken, zoals de kinderen, familie en vrienden, er uiteindelijk bij betrekken. Maar gezien het feit dat we het eerst over het vinden van een ideale partner gaan hebben, moeten we eerst de punten bekijken die iemand tot ‘ideaal’ bestempelt. We beginnen eerst met de man!ideale partner1

1. Bad man vs good man
De foute man is meestal perfect als jullie alleen samen zijn, maar in het openbaar is hij afstandelijker en geeft de indruk dat hij gewoon vrienden is met je. De foute man wil het liefst zijn hele leven single zijn. Een lieve man zal er van alles doen om je speciaal te laten voelen. Hij is absoluut niet bang om zijn gevoelens te uiten, loopt trots met je in het openbaar en behandelt je met liefde.

2. The spark
We willen allemaal spanning, hartstocht en extase in ons leven. In een relatie krijg je na een bepaalde tijd een routine, maar wat zeer belangrijk is, laat nooit het vuur doven door een sleur. Het kan voorkomen dat je je op een bepaald moment gaat vervelen, maar denk dan aan de kleine dingen en koester wat jullie samen hebben.

3. Don’t settle for less
Iets dat ik mezelf altijd heb gezegd, never, ever settle for less! En ik zal dat ook nooit doen. Een man die je niet waard is, moet je laten gaan, heel simpel. In een relatie moet je elkaar kunnen bewonderen. Je weet wat ze zeggen: Liefde maakt blind! De liefde haalt het beste in je naar boven, houdt van je imperfectie en is je grootste fan.

4. Intelligence is key
Mooi is niet alles! Hij kan nog zo mooi zijn, maar als er niets in zijn bovenkamer zit, dan zal je je erg snel vervelen. Intelligentie is heel belangrijk voor de toekomst. De ideale man deelt graag zijn kennis en vindt het een uitdaging om nieuwe dingen te leren.ideale-partner4

5. Is he worth hit!
Zodra je een relatie aangaat met iemand, gaan je gevoelens ook mee in het proces. Je hart is zeer gevoelig, en wordt daardoor makkelijk gebroken als er teleurstelling komt. Daarom moet je nagaan als hij het waard is en je afvragen of hij je het met zorg zal koesteren. Vrouwen doen vaker alsof ze bikkel zijn, maar helaas blijven ze tere wezen, die liefdevol behandeld moeten worden.

6. Say what you feel
Je gevoelens uiten is zeer belangrijk in een relatie. Wanneer hij iets heeft gedaan waardoor je je niet lekker voelt, je voelt je gekwetst of teleurgesteld, wees eerlijk en zeg hoe jij je voelt. Communicatie is essentieel om een gezonde relatie te hebben. Een goede man zal beseffen dat zijn handelingen fout waren, en zal berouw tonen of het op de een of anderen manier goed maken.

7. Appriciate him
Wanneer je vriend/man lief en attent is, laat zijn daden niet onopgemerkt voorbij gaan. Waardeer zijn manier van affectie, de kleine dingen zijn de belangrijkste vorm van liefde tonen.

8. Is he daddy material
De meeste vrouwen die in een relatie stappen, visualiseren hun partner als de vader van haar kind(eren). Een man die oprecht van kinderen houdt, zal dat ook laten zien op de manier hoe hij met dieren en zijn medemens omgaat. Zijn gedrag geeft jou een indruk of hij in staat is om ooit de vader van jouw kroost te worden. Je wilt immers een man die graag met zijn kinderen speelt en ze met liefde opvoedt.

9. Marry a keeper
Vrouwen moeten beseffen, dat niet elke man weggelegd is om te trouwen. Zodra je als vrouw dat beseft, kan je je focussen op een man die dezelfde dingen in het leven wil. Partners ondersteunen elkaars dromen en moedigen elkaar aan om meer te halen uit het leven. Wanneer je die man bent tegengekomen, dan weet je wel dat hij de ideale man voor jou is.ideale-partner3

Volg je hart, maar vergeet niet dat je verstand hebt
De meeste relaties starten aan de hand van emotioneel/seksuele prikkels. Vandaar dat het niet raar is, dat er na een tijd er scheurtjes ontstaan wanneer het vuurtje begint te doven. Daarom is het een goed idee om de goede punten van elkaar eerst te waarderen. In het begin gaat alles spontaan, je volgt je hart, maar je moet niet vergeten dat wanneer je hart al over alle adrenaline en spanning heen is, dat je verstand ook een rol gaat spelen. Daarom moet je als vrouw nog altijd letten op bepaalde punten die cruciaal zijn voor het vinden van de juiste partner.

Zelfvertrouwen
Als vrouw moet je zelfverzekerd zijn en ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit. Een vrouw die gelukkig is met zichzelf, straalt dat ook uit en heeft meer kans op het vinden van een leuke partner. Als je je nog niet zo aantrekkelijk voelt, dan moet je misschien werken aan je zelfbeeld. Zelfreflectie is het eerste wat je kan doen. Als je bijvoorbeeld ontevreden bent over je lichaam, ga dan sporten, en let op je voeding. Doe een sport die jij leuk vindt, als jij je gelukkig voelt met jezelf dan straal je dat uit.

Weten wat je wilt
Vrouwen die weten wat ze willen in een relatie, maken dat ook duidelijk aan het begin van een relatie. Zo een vrouw geeft aan wat haar verwachtingen zijn van een relatie, en maakt daardoor ook duidelijk aan de man als hij daaraan kan voldoen of niet. Zo een attitude zet veel zaken in perspectief, voordat je überhaupt al actie hebt genomen. Wanneer je weet wat je wilt in een relatie, kun je de juiste stappen nemen om de ideale partner te vinden.

Weet wat voor kwaliteiten jouw ideale partner moet hebben
Een zelfverzekerde vrouw weet precies aan welke eisen haar partner moet voldoen. Want deze vrouw weet waar ze naar op zoek is en welke kwaliteiten hij moet hebben. Wanneer een vrouw een duidelijk beeld heeft van haar ideale partner, zal zij die sneller en makkelijker ontmoeten. Daarom is het belangrijk voor een langdurige harmonieuze relatie dat naast fysieke aantrekkingskracht, jouw ideale partner ook karaktereigenschappen heeft die goed bij jou passen.ideale-partner5

Je moet eerst van jezelf houden
Alvorens je op zoek kan gaan naar de ideale partner, moet je eerst van jezelf houden en jezelf leren kennen, zodat je weet wat jij een ander hebt te bieden. Je moet je eerst bewust zijn van wat jouw goede en slechten punten zijn. Iemand kan alleen de juiste partner zijn voor jou, als jij ook laat zien wie jij bent. Je gaat op zo manier minder snel je voordoen als iemand anders, want zo bereik je precies het tegenovergestelde.

Geniet!
Je ideale partner komt niet zomaar op jouw stoep staan. Daarom moet je uit je comfortzone stappen en nieuwe dingen ondernemen De kans dat je op nieuwe plekken je ideale partner tegenkomt, is niet groot, maar geniet van het leven en zorg dat je zoveel mogelijk nieuwe mensen ontmoet.

Bronnen; http://www.vrouwblog.nl/iefdeslessen-vinden-ideale-partner/0810/, http://www.hetblad.be/2007/05/03/mens-en-relatie/hoe-herken-je-de-juiste-partner/, http://www.partnerkeuzetest.nl/de-juiste-partner.html, http://www.menstypes.nl/5-tips-voor-het-vinden-van-je-ideale-partner/,

More
articles