Belfort: ‘DNA-voorzitter maakt grootste fout in haar politieke carrière’

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, heeft met de aanname van de wet houdende regels voor het beëindigen van het lidmaatschap van de Nationale Assemblee, de grootste politieke fout gemaakt. Erger nog is dat ze aangaf dat dit haar politieke antwoord is op de zaak die de oppositie tegen haar, Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen aanhangig heeft gemaakt. Dit zegt Abop-parlementariër Edward Belfort aan de redactie van De West. Hedenochtend is met 30 stemmen voor en 12 stemmen tegen de Terugroepwet gewijzigd. Dit gebeurde rond 04:15 uur nadat de vergadering gistermorgen om 10:00 uur startte.

De oppositie is niet te spreken over de wijziging van de wet. Belfort gaf verder aan De West te kennen dat het zeer teleurstellend is dat er zoveel haast achter de wijziging van de Terugroepwet is gezet. “Met de aanname van deze wet probeert men ondanks al de rechtszaken die zijn geschiedt, er voor te zorgen dat de parlementariërs Chitan en Sapoen in DNA  blijven. “We hebben vaker aangegeven dat het niet juist is, maar men probeert hals over kop het slechte voorbeeld te geven. Deze DNA-voorzitter luistert niet, maar doet echt wat ze wil.”

Belfort vindt dat men geen respect heeft voor de rechtstaat. “Men heeft dit echt gedaan om Sapoen en Chitan in het parlement te houden, terwijl de rechtstaat al  heeft aangegeven dat ze geen parlementariërs meer zijn. Deze wet is gewijzigd in verband met de rechtszaak die donderdag voorgaat tegen Simons, Chitan en Sapoen, maar het niet uit wat men wil doen, het recht zal zegevieren, omdat het laatste hierover nog niet is gezegd.”

More
articles