Badmintonbond gereed voor Carebaco Games

Sören Opti vertegenwoordigt Suriname na de Olympische Spelen ook tijdens de Carebaco Games op Aruba. Foto: Badminton World Federation

De Surinaamse Badminton Bond (SBB) is gereed voor deelname aan de Carebaco Games op Aruba.
“Wij gaan om resultaten te boeken,” zegt SBB-voorzitter Redon Coulor.
De Surinaamse delegatie zal onder meer bestaan uit Sören Opti, die ons land heeft vertegenwoordigd op de huidige Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Opti zal na terugkeer uit Brazilië, op zondag 21 augustus aanstaande, met zijn Surinaamse teamgenoten, naar Aruba vertrekken.
Van 18 augustus tot en 28 augustus worden in Centro Deportivo Betico Croes de Carebaco Games gespeeld.
Tijdens dit evenement worden de volgende toernooien afgewerkt: Carebaco 2016 International voor spelers onder 19, Carebaco 2016 International voor senioren, Carebaco Team Championship voor junioren en senioren en de Carebaco Juniors.
De spelers die aan het Carebaco 2016 International meedoen zijn: Jascha Atmodikromo, Santusha Ramzan en Mary-Ann Zhong. Deze groep is reeds vertrokken onder leiding van Richenel Atmodikromo.
Vorig jaar heeft Suriname tijdens de Carebaco Games 7 medailles in de wacht weten te slepen, waarvan 4 goud en 3 zilver.
Coulor: “Wij zijn februari dit jaar gestart met de trainingen en gaan om resultaten te boeken.”
Op dit moment wordt de selectie klaar gestoomd door de trainers Dylan Darmohoetomo, Mike van Daal en sinds kort de Indonesische trainer, Rimbi Savitri, die beschikbaar is gesteld door tussenkomst van de Indonesische ambasade en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Bondsvoorzitter Coulor zal als teammanager naar Aruba afreizen, met een delegatie bestaande uit 32 spelers en 3 coaches.

More
articles