Surinaamse Brouwerij stimuleert duurzaam ondernemerschap

“ We hebben getracht bier betaalbaar te houden. Door schommeling van de wisselkoers moesten wij scherp zijn om de continuïteit van de Surinaamse Brouwerij te waarborgen. Daarom is een prijsverhouding nuttig om te overleven voor de continuïteit van het bedrijf”, aldus Ed Weggemans, managing director Surinaamse Brouwerij. Vanochtend werd bij Zus &Zo het duurzaamheidsverslag gepresenteerd aan genodigden en leden van de media. Tevens vond de launch plaats van  de nieuwe duurzame Parbo viltjes in samenwerking met Conservation International Suriname.  Dit initiatief maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie die sinds 2014 is gestart bij Heineken met het concept genaamd ‘Brewing a Better World’ en die gepaard gaat met maatschappelijke betrokkenheid, veiligheid en gezondheid.

Ook de Surinaamse Brouwerij pakte het maatschappelijk verantwoord ondernemen op in 2014, en werd deelnemer van het Friends of Green Suriname programma, waarbij er inmiddels ruim USD 25.000 is gedoneerd aan dit initiatief.

Duurzaam

Elk jaar ontwikkelt de Surinaamse Brouwerij duurzame acties die zijn gericht op het welzijn van het Surinaamse milieu, de medewerkers en de Surinaamse maatschappij. Dit duurzaamheidsproject is een van de activiteiten, waarmee de bewustwording van de Surinamer met betrekking tot het milieu en de waarde daarvan voor toekomstige generaties wordt ondersteund. “De Surinaamse Brouwerij N.V. is er al zestig jaar voor de Surinamer en voor Suriname. Als maatschappelijk verantwoordelijke organisatie vinden wij het van enorm belang dat wij uitdagingen in onze omgeving omzetten in kansen voor duurzame ontwikkeling”, aldus Weggemans. De nieuwe duurzame Parbo viltjes zijn uit 100 procent recyclebaar papier vervaardigd, en zijn op de achterkant is bedrukt met duurzaamheidstips en natuurweetjes. De  viltjes zullen vanaf komende maand verspreid worden over meer dan duizend horeca locaties in Suriname. John Goedschalk, executive director Conservation International, is bijzonder trots op Suriname, en is er trots op dat milieubewuste Surinaamse ondernemers bereid zijn te investeren in ‘Friends of Green Suriname’, ondanks deze moeilijk tijd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Surinaamse Brouwerij heeft met al haar werknemers goed werk verricht op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het kader van het wereldwijde Heineken- programma ‘Brewing a Better World’. Dit programma focust zich op zes gebieden: Watergebruik, CO2-uitstoot, Duurzame Inkoop, Verantwoorde Alcoholconsumptie, Maatschappelijke Betrokkenheid en Veiligheid & Gezondheid. Alhoewel niet alle doelstellingen zijn behaald in 2015, geeft het duurzaamheidsverslag aan dat er zeker vooruitgang is geboekt. Voor 2016 heeft de Surinaamse Brouwerij als doelstelling om te focussen op milieu, medewerker en maatschappij. De nadruk wordt expliciet gelegd op het reduceren van energieverbruik door de aanschaf van nieuwe machines die minder stroom verbruiken, recyclingprogramma’s van aluminium/ plastics/papier/karton en houten pallets. Ook gaat de Surinaamse Brouwerij zich meer richten op verantwoorde alcoholconsumptie met de campagne: ‘Biertje op, laat je rijden’ en verder door de overheid te stimuleren dat alcohol alleen voor volwassenen is boven de leeftijdgrens van 18 jaar.

More
articles