Consumentenprijzen met 64% omhoog

foto: Johan de randamie

Het is evident dat het leven sinds begin dit jaar beduidend zwaarder is geworden voor de Surinamer. De Surinaamse munt is dalende in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar, prijzen voor diensten en producten vliegen de pan uit, de koopkracht is sterk gedaald en in alle sectoren wordt gehamerd op een noodzakelijke verhoging van lonen. Volgens de jongste uitgave van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), vandaag, lagen de consumentenprijzen vorige maand (juni) gemiddeld 63,8% hoger dan in juni vorig jaar. Het bureau spreekt van een 12-maandinflatie van 63,8%. Daarnaast blijken de prijzen in juni gemiddeld 5,7% te zijn gestegen ten opzichte van mei. De prijzen van deze maand zijn nog niet meegenomen in de analyse.

More
articles