Belfort ziet weinig in politie- en legersurveillance

Abop-parlementariër tevens ex-minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft geen vertrouwen in een langdurige surveillance van de politie en militairen die vandaag van start gaat.  De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, had afgelopen week tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee aangekondigd dat de militairen en politie vanaf vandaag  samen zullen surveilleren in Paramaribo en Wanica.  Eind van de komende week zal dat ook in de rest van het land het geval zijn. Deze stap is een onderdeel van de aanpak van de criminaliteit en het opvoeren van het veiligheidsgevoel van de samenleving.

Belfort heeft er geen vertrouwen in dat dit project lange tijd zal duren. Hij geeft aan dat in zijn periode het systeem van samen surveilleren is ingesteld en dat, gelet op het kostenplaatje, het helemaal niet makkelijk is. “In mijn periode heb ik deze samenwerking van surveilleren ingesteld. Dit neemt met zich mee dat er veel meer manschappen ingezet moeten worden. Naast manschappen moet ook materiaal, zoals voertuigen, beschikbaar zijn.

Daarnaast moeten er financiële middelen zijn om de agenten hun overuren te betalen. Behalve dat, moet er ook drank en voeding aangeschaft worden en we weten allemaal dat het ministerie van JusPol warung Saeri nog achterstallige tonnen aan geld moet betalen. Waar gaat men het geld vinden om dit project te doen slagen?”

Volgens de parlementariër is het ook bekend dat er geen uniformen zijn en geld voor benzine. Belfort vraag zich ook af of men wel weet hoeveel defecte dienstvoertuigen op politiepost Geyersvlijt staan. “Ik weet niet waarom ze dit zegt. Ze zegt zomaar wat en weet niet waarmee ze bezig is. Weet ze wat het kostenplaatje is en hoe het met logistieke zaken bij JusPol zit. Wie houdt wie voor de gek?”

More
articles