DOE uit coalitie gezet, BEP vreest niet

Rudolf Zeeman, waarnemend fractieleider van de BEP, zegt geen vrees te hebben dat zijn partij ook uit de coalitie gezet kan worden. Dit zegt hij naar aanleiding van het besluit van de president afgelopen vrijdag om de partij DOE uit de coalitie te zetten, omdat de partij het niet eens is met de wijziging van artikel 147 in de Grondwet. Hoewel Zeeman zich ervan bewust is dat er van alles kan gebeuren, maakt hij zich geen zorgen over BEP. Zeeman zag dit niet aankomen, omdat hij had gedacht dat het wat rustiger zou worden tussen DOE en de regering. De BEP-man betreurt het feit dat DOE geen deel meer uitmaakt van de coalitie, omdat DOE volgens hem wel een wezenlijke bijdrage heeft geleverd binnen de elf maanden dat zij deel uitmaakten van het parlement.

In tegenstelling tot Zeeman, zag Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, wel aankomen dat de DOE eruit gezet zou worden. Hij had echter verwacht dat DOE zelf uit de coalitie zou stappen. Volgens de NPS-topman nam DOE al een andere houding aan toen de regering aankondigde om artikel 147 te wijzigen. Het is volgens hem niet de eerste keer dat de NDP, partijen bedankt, nadat de partijen hun zetels hebben afgestaan om de regering te vormen. Dit is eerder gebeurd met de BEP bij de vorige regeerperiode toen NDP de BEP had bedankt.

Hij zegt dat de BEP daarom niet zal vrezen om eruit gezet te worden. “Ze willen in de regering blijven, daarom zullen ze voorzichtiger zijn met hun uitspraken over besluiten van de regering”, aldus Rusland.

Inmiddels heeft Regilio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, een ontslagbrief gestuurd naar de president, aangezien zijn partij niet meer deelneemt aan de coalitie. Morgen houdt de president een persconferentie, dan wordt waarschijnlijk bekendgemaakt of de president het besluit van Dodson accepteert.

-door Kimberley Fräser-

More
articles