PLO-voorzitter: ‘De verhoogde bustarieven worden de komende week ingevoerd’

Aan de verhoogde bustarieven die sinds 1 juli doorgevoerd moesten worden, wordt eindelijk invulling gegeven. De tariefsverhoging wordt de komende week ingevoerd. Dit geeft de voorzitter, John Mahadewsing, van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) te kennen in een gesprek met De West. In een eerder gesprek gaf Mahadewsing aan dat de verhoging doorgevoerd zou worden na een onderhandeling die vorige week maandag werd gehouden met het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). Doch volgens PLO-voorzitter wat de verhoging van de bustarieven verhoging bij dat onderhoud geen punt van discussie geweest.

Mahadewsing geeft desgevraagd aan dat er deze week weer onderhandelingen met het ministerie van TCT zullen plaatsvinden, daarbij zal er afgesproken worden vanaf wanneer de bushouders een aangepast bustarief van de passagiers mogen verwachten. De voorzitter voegt er aan toe dat de tariefsverhoging na deze bespreking met het ministerie van TCT, de komende week te merken zal zijn. Mahadewsing is van mening dat de verhoogde bustarieven niet eerder doorgevoerd konden worden, omdat het ministerie haar huiswerk niet had afgemaakt.  Mahadewsing wilde niet ingaan op de vraag wat de nieuwe bustarieven zullen zijn.

Bij het vorig gesprek tussen PLO en het ministerie van TCT is er onderhandeld hoe de betaling van de compensatiegelden zal plaatsvinden. “Dus nu worden de achterstallige betalingen verricht en wel over de periode van januari tot maart”, aldus de PLO-voorzitter. De eerste betalingen van de compensatiegelden zijn gedaan in Nickerie en Commewijne. Mahadewsing verklaart dat de bushouders in Paramaribo nu hun compensatiegelden ontvangen.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles