Stutgard: ’Vervroegde bestuursverkiezingen bij DOE gewenst’

Ricky Stutgard hoofd bestuurslid van DOE zag het bedanken van DOE uit de regering al aankomen.  “Nadat voorzitter Carl Breeveld een brief naar de president gestuurd had waarin hij schreef dat hij de handelingen die te maken hadden met artikel 148 niet ondersteunde, heb ik vaker gezegd dat hij bedankt zou worden. President Bouterse zijn  lont is kort.” Dit zegt Stutgard naar aanleiding van het feit dat president Bouterse de partij DOE uit de coalitie heeft gehaald.

Volgens Stutgard is dit ook het falen van DOE, het zal daarom volgens hem veel beter zijn als het hoofdbestuur van DOE het mandaat teruggeeft aan de algemene leden vergadering waarbij er vervroegde bestuursverkiezingen uitgeschreven worden. Stutgard zegt verder dat het hoofdbestuur van DOE dit alles aan zichzelf te danken heeft.

“Bouterse heeft in de periode van  1980-1985 minstens honderd ministers bedankt en als je niet doet wat hij wil, stuurt hij je de laan op.”

De politicus die voor het voorzitterschap van DOE gaat, zegt verder dat DOE geen zeggenschap had. “Logisch, want de partij had maar 1 zetel, terwijl de NDP 26 zetels heeft.“  “Niet de NDP heeft om een samenwerking met de DOE gevraagd, maar DOE was aan het kloppen op de deur van de NDP. Koste wat kost moest men gewoon in de regering en het is ze duur komen te staan. Werken met NDP is: doen wat ze zeggen en dus geen zeggenschap hebben als partij DOE”, aldus Stutgard. Stutgard zegt verder dat er nooit in congresverband of in hoofdbestuursverband besproken is dat DOE samen met de NDP zou werken. Het waren slechts vier mensen van het hoofdbestuur die achter die stap stonden. “ Er is nooit met het voltallige hoofdbestuur en of congresverband besproken dat men met de NDP zou samenwerken. Zo stuitte men ook op een paar voldongen feiten en nu zijn de gebakken peren voor de gehele partij.” Betreffende minister Regilio Dodson was het ook geen keus van DOE, maar het was volgens Stutgard een keus van NDP-voorzitter Desi Bouterse dat Dodson werd aangesteld als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. De vraag is nu als Dodson over zal stappen naar de NDP.

door Ivan Summerville

More
articles