June 4, 2016


Asgar gooit het over andere boeg met nieuwe single ‘Gafa’


June 4, 2016

Rapt en zingt in drie talen op nieuwe beat

Dat Asgar Koster, meer bekend als ‘Die jongen van de kerk’, nadenkt over de muziek die hij uitbrengt, komt goed tot uiting in de splinternieuwe single ‘Gafa’, die hij gisteren heeft gelanceerd. Precies twee maanden na het releasen van zijn vorige track ‘Ik Zeg U Dank’, die hij samen doet met drummer en zanger Fanuel Herbert, staat Asgar alweer voor zijn nieuwe uitdaging. Het nummer ‘Gafa’ is in een heel andere muziekstijl. Hij rapt en zingt gewoonlijk in het Nederlands, maar heeft deze keer ook wat Sranan- tongo en Aucaans bijgevoegd. Hij wordt daarin op sublieme wijze ondersteund door gospelster Eugene Main, die bekend is van de megahit ‘Jeshua Hama Shiach’ en Raff Chanco. ‘Gafa’ is zoals alle andere nummers van Asgar gebaseerd op zijn groot geloof in God. En ‘Gafa’ betekent in het Aucaans letterlijk: ‘Maak Groot’ of ‘Prijzen of Verhogen’. ‘Gafa En Nem, kon mek’ wi Gafa En Nem”, betekent: ‘kom laten wij Zijn Naam groot maken’ (Prijzen, Verhogen), klinkt het in het refrein herhaaldelijk. In het nummer maken de drie artiesten in de afzonderlijk van elkaar geschreven eigen teksten duidelijk, waarom zij God groot maken en waarom ze Suriname aanmoedigen dat ook te doen. ‘Gafa’ is volgens Asgar “Anders dan wat we van hem gewend waren”, nummers veelal gehuld in het smooth R&B ritme/ afgewisseld met stevige Hip Hop tunes. De beat is uiteraard door Asgar (AsKo Productions) zelf in elkaar gezet, opgenomen en afgemixed en gemasterd door K-Mac Kornaat van BMR production. De videoclip is inmiddels ook al te zien op You Tube. Over andere boeg In de komende periode zegt de artiest het iets rustiger aan te doen met het maken van nieuwe nummers en zich meer gaan concentreren op zijn productiebedrijf AsKo productions, voorheen AsKo Records. Hij gaat producties maken voor andere artiesten, maar vooral ook het maken van jingles en radiospots voor derden, zullen gaan behoren tot de voornaamste bezigheid van de multi getalenteerde singer/rapper/songwriter/producent.