Themen in topvorm

Jurgen Themen verkeert momenteel in topvorm. De Surinaamse sprinter heeft  zaterdag twee Surinaamse sprintrecords verbroken en de A-limiet gehaald voor de aanstaande Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Themen liep zich in de spotlights door eerst het Surinaams record van 10.20 seconden op de 100 te verbreken. Het record dat reeds op zijn naam stond scherpte hij aan tot 10.13 seconden met een windsterkte van 1.6.m/s. Daarmee behaalde hij ook de A-limiet op dit onderdeel voor de Olympische Spelen.
Dat was echter niet voldoende voor Themen want hij verbrak ook het 34 jaar oude record op de 200m dat met 21.00 seconden op naam stond van Sammy Monsels. Themen dook onder de 21 seconden. Hij liep een tijd van 20.94 bij een windsterkte van 0.9 m/s. Deze prestaties zette hij neer tijdens de NCAA division II kampioenschappen op de IMG Academy te Bradenton/ Florida.
“Met de Olympische Spelen in Rio voor de deur is dit een mooi resultaat. En natuurlijk ook het gegeven dat zijn naam mag prijken achter beide records op sprintnummers in Suriname”, aldus de Surinaamse Atletiek Bond (SAB).

Jurgen Themen verbrak zaterdag twee Surinaamse sprintrecords en haalde de A-limiet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

More
articles