Stabilisatieplan veel later dan beloofd gepresenteerd

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien kijkt halsreikend uit naar de presentatie van het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018. De presentatie staat morgen om 12:30 uur op de agenda van De Nationale Assemblee (DNA). Gajadien zegt dat het plan anderhalve maand terug gepresenteerd had moeten worden. “Het gaat om een zogenaamd crisisbeheersingsplan waarmee de samenleving weer misleid zal worden.” De parlementariër vraagt zich af waarom men eerst middels een  massameeting over het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat praten  en pas daarna in DNA. In een normaal geval zou men volgens hem het plan eerst opsturen waarna het behandeld zou worden in DNA, maar in deze case is dat niet het geval.  “ Er is nooit een presentatie gehouden over het IMF-plan. Het parlement weet er formeel niets van”, stelt hij de leiding van het IMF heeft zijn goedkeuring gegeven voor een lening van aan Suriname, bestemd voor de uitvoer van het Herstel- en Stabilisatieprogramma.

Volgens de parlementariër is het geen goede zaak dat het parlement niet betrokken is bij het IMF-project. “ De regering zou mandaat van het volk en de volksvertegenwoordigers in het parlement moeten hebben, maar de regering kiest ervoor om uitvoering aan hun plannen te geven zonder dat het parlement in kennis wordt gesteld.”

Dit geeft volgens de Gajadien ook aan dat er geen sprake kan zijn van goed bestuur. “ Dit vind ik een heel kwalijke zaak, tevens een vernietiging van de Surinaamse economie”. De parlementariër is van mening dat het volk met deze overeenkomst nu meer gaat lijden, omdat het IMF-programma volgens hem een verarmingsprogramma is.

More
articles